Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļamerikas spēcīgākās formulu čempionātu klases "IndyCar" prestižajās Indianapolis 500 jūdžu sacensībās ("Indy 500") savu otro uzvaru karjerā izcīnīja japānis Takuma Sato, bet divkārtējā F-1 čempiona Fernando Alonso mērķis sasniegt "trīskāršo kroni" piedzīvoja neveiksmi.

Sato visu sacensību garumā bija līderu grupā, bet pēc Aleksandra Rosi avārijas atkārtotajā startā Sato apsteidza Skotu Diksonu un izvirzījās līderpozīcijā. To viņš saglabāja arī pēc pēdējiem boksu apmeklējumiem, taču pēdējos apļos bieda ļoti sīva cīņa starp Sato, Diksonu, Greiemu Reihalu un Santino Feruči, tomēr piecus apļus pirms finiša Spensers Pigots piedzīvoja smagu avāriju. Sacensības tika noslēgtas aiz drošības mašīnas, tāpēc dramatiski pēdējie apļi izpalika.

43 gadus vecais Sato iepriekšējo reizi "Indy 500" uzvarēja 2017. gadā.

Savukārt Alonso sacensības noslēdza 21. pozīcijā, līderim zaudējot vienu apli. Spānis vēlas iegūt tā saukto "trīskāršo kroni", kas sevī ietver uzvaru Monako posmā F-1 čempionātā, 24 stundu izturības sacensībās un "Indy 500". Viņam vajadzīga uzvara šajā "IndyCar" sacensībās, tomēr pagaidām trīs piegājienos nav izdevies to gūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!