16. un 17. maijā norisināsies Latvijas rallija čempionāta posms "Rally Talsi", kura laikā jau septīto reizi tiks noskaidrots ceļojošā Čempionu kausa ieguvējs. Par kausu šogad cīnīsies četri čempioni – Latvijas rallija čempions Jānis Vorobjovs, Lietuvas rallija čempions Ramūns Čapkausks, Somijas rallija čempions Kaspars Koitla un Baltkrievijas rallija čempions Sergejs Vjazovičs, portālu "Delfi" informē organizatori.

Latvijas rallija godu "Rally Talsi" čempionu cīņās šogad aizstāvēs vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Jānis Vorobjovs, kurš sacensībās piedalīsies ar "Mitsubishi Lancer Evolution X" automašīnu.

"Rally Talsi" šogad piedalīsies arī Somijas rallija čempions, igaunis Kaspars Koitla, kuram sacensības Talsos būs pirmais starts 2015.gada sezonā. Viņš piedalīsies ar "Mitsubishi Lancer Evolution" automašīnu.

Trešo reizi par Čempionu kausu cīnīsies Ramūns Čapkausks, kurš vienmēr startējis kā Lietuvas rallija čempions. Čapkausks sacensībās brauks ar "Mitsubishi Lancer Evolution IX".

Vienīgais no četriem pretendentiem, kurš Talsu apkārtnes ātrumposmos vēl nav startējis, ir Baltkrievijas rallija čempions Sergejs Vjazovičs, kurš vienīgais startēs ar "Subaru" ražoto Impreza WRX STI automašīnu.

""Rally Talsi" čempionu cīņās šogad piedalīsies četri, ļoti pieredzējuši rallija piloti, kas katrs ar mērķtiecīgu treniņu darbu un augstvērtīgu sniegumu ātrumposmos kļuvuši par savas valsts čempioniem. Zinu, ka katram no viņiem ir savi motīvi, lai izcīnītu Čempionu kausu, tamdēļ nešaubos, ka Talsos viņi demonstrēs tikai savas labākās prasmes, lai sasniegtu augstāko rezultātu un uz visiem laikiem ierakstītu savu vārdu "Rally Talsi" vēstures grāmatā," norāda "RA EVENTS" direktors Raimonds Strokšs.

Čempionu Rallija tradīcija ieviesta 2009.gadā ar mērķi vienā rallijā, pie vienādiem apstākļiem, noskaidrot ātrāko starp čempioniem. Kopš 2009. gada, Čempionu Rallija cīņās piedalījušies čempioni no Baltijas un Skandināvijas, kā arī Baltkrievijas, Krievijas, Kuveitas, Lielbritānijas un Slovākijas.

No otrdienas, 5.maija, nopērkams jaunākais "TopGear Latvija" numurs, kurā ir ceļvedis ar "Rally Talsi" ātrumposmu kartēm, skatpunktu aprakstiem, GPS koordinātām un katra skatpunkta trases rallija stenogrammas pierakstu.

Sacensībām jau šobrīd pieteikušies 57 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Somijas. 16. maijā, aptuveni divas stundas pirms rallija automašīnām ātrumposmos dosies arī vēsturiskās "Youngtimer" automašīnas, kas piedalīsies regularitātes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!