Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta leģendārā komanda "Williams" par savas komandas vadītāju diezgan negaidīti iecēlusi Džeimsu Voulsu, kurš līdz šim bija "Mercedes" vienības stratēģijas direktors.

Voulss stratēģijas direktors "Mercedes" komandā bija četrus gadus, bet tagad viņš kļuvis par Josta Kapito aizvietotāju "Williams" komandas vadītāja amatā. Laikā, kad "Mercedes" dominēja F-1, Voulss bija svarīga figūra komandas panākumos.

Oficiāli viņš savus jaunos pienākumus sāks veikt 20. februārī.

"Šī komanda ir ikoniska mūsu sportā, es to ļoti cietu. Ļoti gaidu šo izaicinājumu," teica pats Voulss, kurš izteica pateicību "Mercedes" komandai par tur nostrādātajiem gadiem. "Tā bija īpaša pieredze iet cauriem neveiksmēm un panākumiem."

""Williams" man uzticējās, un es darīšu to pašu. "Williams" ir milzīgs potenciāls, un mūsu kopīgais piedzīvojums sāksies pēc pāris nedēļām," teica jaunais komandas vadītājs.

Medijos izskanēja informācija, ka uz šo amatu pretendēja arī F-1 čempions Džensons Batons, kā arī "Mercedes" vadītāja sieva Sūzija Volfa, kura pirms tam vadīja "Formule E" komandu "Venturi".

"Williams" gan joprojām ir tehniskā direktora meklējumos. Kad no amata atkāpās Kapito, amatu atstāja arī tehniskais direktors Fransuā Ksavjērs Demaisons.

Nākamajā sezonā "Williams" komandas piloti būs Alekss Albons un debitants Logans Sērdžants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!