Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules čempions motošosejā prestižākajā "MotoGP" klasē Marks Markess savainojuma dēļ nestartēs vēl 2-3 mēnešus, tādējādi viņam zudušas cerības uz titula aizstāvēšanu.

Markess sezonas pirmajā posmā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā lauza labās rokas augšdelmu. Spānim veica operāciju, kuras laikā viņa rokā tika ievietot titāna plātne.

"Repsol Honda" braucējs jau nākamajā posmā vēlējās atgriezties sacensībās, taču nesekmīgi.

"Gan sportista, gan komandas mērķis ir, lai Marks atgrieztos trasē tad, kad būs pilnībā izārstējies. Šobrīd aplēses liecina, ka tie būs 2-3 mēneši. Komanda nav noteikusi konkrētu "Grand Prix", kad viņš atgriezīsies laukumā, un turpinās informēt par atlabšanas procesu," teikts "Repsol Honda" paziņojumā.

27 gadus vecais Markess par čempionu kronēts sešās no septiņām pēdējām sezonām un pie trofejas ticis pēdējos četrus gadus. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013. gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Tāpat Markesam ir pa vienam titulam "Moto2" klasē un 125 kubikcentimetru klasē.

Pasaules čempionātā pēc četriem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijā ir francūzis Fabio Kvartararo no "Petronas Yamaha" komandas. Šosezon ieplānoti 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!