Foto: Publicitātes foto
Noslēdzot "Formula 2" un "Formula 4" ātrumlaivu sezonu, viens no ātrākajiem Latvijas pilotiem Nikita Lijcs savus spēkus izmēģinās jaunā sporta disciplīnā – rallija sacensībās, ziņo sportista pārstāvji.

Lijcs, kurš ir pasaules vadošais pilots F2 un F4 ātrumlaivās, sadarbībā ar pieredzes bagāto rallija komandu VRR savu debiju uzsāks šo sestdien, 24. oktobrī Latvijas minirallija kausa izcīņas noslēdzošajās sacīkstēs "Latvija 2020" Biķernieku trasē.

Sacensībās pilots startēs ar VRR komandas "Renault Sport Clio" 2WD klasē. Lijcs uz starta līnijas dosies vienā ekipāžā ar savu ilggadējo ātrumlaivu sacensību komandas biedru Andri Plintu, kurš pirms tam ir atzinīgi pierādījis sevi motošosejas sacensībās.

Lijca un Plintas ekipāža ir aizvadījusi veiksmīgus treniņus ar VRR ilggadējo stūrmani Jāni Sokolovu. Komanda ir trenējusi rallija mašīnas vadību pa grants ceļiem, asiem līkumiem un dažādas grūtības pakāpes trasēs, kā arī stenogrammas lasīšanu.

"Šī man būs pilnīgi jauna pieredze, jauns izaicinājums," par dalību minirallijā saka Lijcs. "Es ilgi nevaru nosēdēt mierā, un pēc nepilnīgās ātrumlaivu sacensību sezonas pandēmijas dēļ sapratu, ka ir jāizmēģina kaut kas jauns."

Pēc jautājuma, vai Lijcs ir gatavs pilnībā mainīt savu līdzšinējo sportista profilu un no ūdens pāriet uz sauszemi, Lijcs smaidot saka, ka ūdens viņu arvien ļoti vilina un viņam vēl ir virsotnes, kuras ir jāsasniedz ūdenssportā.

"Mūs ar Nikitu saista liels azarts uz ekstrēmajiem sporta veidiem, un bieži izaicinām viens otru uz dažādām sporta disciplīnām," pauž Andris Plints. "Strādājot komandā, esam sapratuši, ka varam labi sastrādāties, tāpēc esmu priecīgs, ka Nikita mani uzaicināja par savu stūrmani. Šī protams man būs pilnīgi jauna pieredze, bet uzskatu, ka mums ir lieliski treneri un komanda, lai mēs spētu uzstādīt labu rezultātu."

Ekipāžai šīs būs pirmās sacensības VRR komandas sastāvā un par nākotnes plāniem komanda pagaidām klusē, piebilstot, ka plāni ir, tomēr vēl ir pāragri par tiem runāt plašāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!