Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) atcēlusi nākamo pasaules čempionāta motokrosā posmu MXGP un MX2 klasēs, mainot sacensību kalendāru, FIM otrdien paziņoja savā tīmekļa vietnē.

Nākamais sacensību posms pēc trim sacensībām Ķegumā bija paredzēts 6. septembrī Turcijā, bet pēc tam vajadzēja sekot četriem etapiem Itālijā.

Posms Turcijā tāpat kā sacensības Portugālē un Krievijā tagad pārceltas uz 2021.gadu.

Tāpēc trīs posmi 6., 9. un 13. septembrī notiks Itālijas trasē Faencā. Nākamie trīs posmi tiks aizvadīti citā Itālijas trasē Mantujā (27. un 30. septembrī un 4. oktobrī).

Pēc sacīkstēm Spānijā un trim posmiem Lomelas trasē Beļģijā, kas notiks oktobrī, sportisti atkal dosies uz Itāliju, kur Pjetramuratas trasē no 1. līdz 8. novembrim noritēs vēl trīs sacensības.

Joprojām sacensību kalendārā ir Argentīnas posms, kuram pagaidām nav norises laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 213 punktiem ir nīderlandietis Džefrijs Herlingss, otro vietu ar 167 punktiem ieņem slovēnis Tims Gajsers, bet tālāk ar 163 punktiem seko Paula Jonasa komandasbiedrs lietuvietis Armīns Jasikonis ("Rockstar Energy Husqvarna") un itālis Antonio Kairol.

Pauls Jonass guvis 26 punktus un ir 22. vietā, bet Kārlis Sabulis ar 16 punktiem atrodams 24. pozīcijā.

MX2 klasē, kurā latvieši nav pārstāvēti, pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir francūzis Toms Vials.

MXGP pasaules čempionāts motokrosā pēc piecu mēnešu pārtraukuma ar trim pēc kārtas posmiem trasē atgriezās Ķegumā. Marta sākumā tika aizvadīti vien divi posmi – Lielbritānijas un Nīderlandes "Grand Prix".

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē norisinājās 12. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!