Foto: Publicitātes foto
Zviedru pilots Matīass Ēkstrems svētdien Heljesas trasē Zviedrijā pārspēja tautiešus – Kevinu Hansenu un Juhanu Kristofešsonu – pasaules čempionāta otrā posma prestižākās "SuperCar" klases sacensībās.

Arī svētdien sportistiem nācās cīnīties pielijušā trasē.

Uzvaru izcīnīja no otrās rindas startējušais Ēkstrems, kurš jau pirmajā aplī iebrauca "džokera" aplī. Tas viņam atmaksājās priekšpēdējā piektajā aplī, kad "džokeris" bija jāizmanto brauciena līderim Kristofešsonam, kurš pēc tā veikšanas atgriezās trasē jau aiz tautieša muguras un pēdējā aplī nespēja Ēkstremu apdzīt..

Trešais finiša līniju šķērsoja vēl viens zviedrs Kevins Hansens, ceturtais bija Timo Šneiders no Vācijas, piektais – vēl viens mājinieks Robins Lāšons, bet sestais – norvēģis Andreass Bakurūds.

Pēc finiša piecu sekunžu sods tika piešķirts pirmā posma uzvarētājam Kristofešsonam, kurš tādējādi atkāpās uz trešo vietu.

Pēc diviem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 56 punktiem ir divkārtējais pasaules čempions Kristofešsons, tālāk ar 54 punktiem ir Ēkstrems, bet 36 punktus sakrājis Lāšons.

Jau ziņots, ka pirmajās divās pasaules čempionāta nedēļas nogalēs nestartēs Latvijas pilots Jānis Baumanis.

Nedēļu vēlāk Somijā notiks vēl divi posmi, bet 19. un 20. septembrī divus etapus uzņems Latvija. Turpinājumā paredzēti posmi Beļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!