Foto: Publicitātes foto
Badmintonu spēlēt pēc 35 gadu pārtraukuma ir atsācis pasaules čempions ūdens motosportā Uģis Gross. Viņš savulaik 10-13 gadu vecumā badmintonā trenējās Ozolniekos, sākumā pie trenera Žaņa Poļa, vēlāk pie Gunāra Meinharda. Pēc tam notikusi liktenīgā pievēršanās ātrumlaivām, taču tagad Uģis Gross ir atsācis spēlēt badmintonu Ozolniekos un Emburgā.

Uģis Gross savulaik ir piedalījies arī Latvijas jaunatnes čempionātos un citās sacensībās, taču nekāds čempions, kā pats saka, nav bijis. "Ozolniekos es tolaik trenējos kopā ar Aināru Zanderu, Olafu Krūzmētru, Unu Tīlibu. No tā laika līderiem atceros Aivaru Tēraudu," atminas Uģis Gross.

"Nebiju turējis rokā raketi 35 gadus, arī nezināju, ka badmintons ir atdzimis šādā līmeni. Priecājos, ka tagad ir tik daudz iespējas kur spēlēt mūsu pusē, tai skaitā Ozolniekos, Jelgavā, Emburgā un Olainē. Nebiju iedomājies, ka badmintons būs kļuvis tik ļoti populārs," stāsta Uģis Gross.

Visaugstākos sportiskos sasniegumus Uģis Gross sasniedza ūdens motosportā, 2004. gadā izcīnot Pasaules čempiona titulu S-550 laivu klasē. 2007.gadā Uģis Gross kļuva par Eiropas čempionu ātrumlaivu F-2000 un kļuva par pirmo latvieti, kas jebkad startējis pasaules čempionātā visprestižākā ātrumlaivu klasē F1, startējot "Tamoil F1" komandā kopā ar leģendāro Itālijas pilotu Gvido Kapelīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!