Foto: ZijspancrossNieuws.nl
Pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Kaspars Stupelis nākamajā sezonā vairs nebrauks Nīderlandes pilota Etjēna Baksa ekipāžā, jo viņš izlēmis karjeru turpināt pārī ar savu jaunāko brāli.

Bakss un Stupelis vienā ekipāžā aizvadīja četras sezonas. Ja pirmajās trijās viņi kļuva par pasaules vicečempioniem, šogad jau posmu pirms sezonas beigām tika nodrošināts čempiona tituls, kas Stupelim bija trešais karjerā.

Jau pēc titula iegūšanas Stupelis izteicās, ka par viņa nākotni skaidrības nav, atzīstot, ka Etjēnam Baksam ir sapnis kādudien braukt divatā ar savu jaunāko brāli Robiju, ko tagad viņš izlēmis darīt jau nākamajā sezonā.

"Domāju, ka šis ir īstais brīdis, kad es ar Robiju varam parādīt labus rezultātus," Etjēns pavēstījis savā interneta mājaslapā. "Duetā ar Danielu Vilemsenu viņš veicis iespaidīgu izaugsmi."

Šajā sezonā Robijs Bakss ar leģendāro Vilemsenu pasaules čempionāta kopvērtējumā guva ceturto vietu.

"Sezonas laikā ar Kasparu runājām viens otru un abi saskatījām jaunus izaicinājumus," izteicies pilots, stāstot, ka viņš ar Stupeli saglabājis labas attiecības, jo "kādreiz, iespējams, viens otram būs nepieciešams". "Četri gadi ir ilgs laiks. Parasti pilots ar kantētāju kopā pavada tikai divas sezonas un tad nepieciešamas pārmaiņas."

Tiesa, šosezon Etjēnam Baksam ar Stupeli vēl atlikušas vienas sacensības - nākamajā nedēļā plānotais Nāciju kauss, kurā Latvija ar savu komandu atkal nepiedalīsies.

Kā zināms, iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004,gadā, kad viņš brauca kopā ar leģendāru Vilemsenu. Tāpat vēl divas reizes par vēl divas reizes par pasaules vicečempionu viņš kļuva pārī ar Kristeru Serģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!