Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionāta komanda "Team STARD" arī nākamsezon savā sastāvā vēlas redzēt latviešu autosportistu Jāni Baumani, informē sacensību rīkotāji.

"Team STARD" pašlaik strādā pie jaunas automašīnas prestižākajai "SuperCar" klasei.

26 gadus vecais Baumanis ar STARD komandas "Ford Fiesta" automašīnām startējis jau iepriekšējās divas sezonas, bet šogad viņš kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu, kļūstot par labāko no privāto komandu pilotiem, kas startē bez tieša rūpnīcas atbalsta.

Šobrīd STARD plāno uz nākamo gadu izveidot spēcīgu automašīnu.

"Esam ļoti apmierināti ar šī gada rezultātiem. Domāju, ka ikviens sagaidīja, ka atstarpe starp rūpnīcu un privātajām komandām būs lielāka, tomēr esam apliecinājuši, ka ar nepieciešamo devu uzlabojumu un pieredzi, kas radusies pēdējo gadu laikā, mēs varam atstarpi samazināt," teica "Team STARD" komandas vadītājs Mihaels Sakovičs. "Šobrīd esam jaunas automašīnas izstrādes procesā, kas būs vēl efektīvāka un labāka. Sagaidām, ka mūsu pozīcijas pasaules čempionātā uzlabosies."

"Team STARD" komanda pieder bijušajam pasaules rallija čempionāta (WRC) un rallijkrosa braucējam Manfrēdam Štolam no Austrijas.

Komanda pašlaik strādā pie tā, lai turpinātu sadarbību ar Baumani arī nākamajā sezonā.

"Mūsu plāns ir turpināt sadarboties ar Jāni. Pēdējo gadu laikā mūsu sadarbība ir ļoti uzlabojusies. Ir izveidojusies uzticības un pārliecības bāze, turklāt mēs viens otru zinām, kas pretī panākumiem ir ļoti nozīmīgi," pauda Sakovičs. "Baumanis arī kā braucējs nepārtraukti pilnveidojas, tāpēc mēs būtu ļoti priecīgi, ja varētu turpināt ar viņu sadarboties. Šobrīd esam sarunās."

Nākamsezon "Team STARD" plāno pasaules čempionātā startēt ar divām automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!