Foto: Publicitātes attēli

Jānis Baumanis Portugālē notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā "Super 1600" klasē izcīnīja 3.vietu, kas līdz ar lielisko sniegumu kvalifikācijas braucienos ļauj viņam atrasties kopvērtējuma tabulas galvgalī. Savukārt "Supercar" klases braucējs Reinis Nitišs pirmajā pasaules čempionāta ("WorldRX") posmā neiekļuva finālbraucienā un čempionāta kopvērtējumā šobrīd ierindojas 11. vietā.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā tiek ņemti vērā rezultāti gan kvalifikācijā, gan pusfinālā, gan finālā. Kvalifikācijā Baumanis uzvarēja un izcīnīja 16 punktus čempionāta kopvērtējumā, savukārt pusfinālā un finālā sīvās cīņās ar konkurentiem izcīnīja 3.vietu un 24 punktus sezonas kopvērtējumā.

"Kā jau iepriekš paredzējām, šogad konkurence "Super 1600" klasē ir ļoti liela, tādēļ varu būt gandarīts, ka no Portugāles projām dodos ar vislielāko punktu skaitu čempionāta kopvērtējumā. Sacensības bija ļoti grūtas – pirmajā dienā stipri lija, un trase bija slidena. Otrajā dienā jau uzspīdēja saule, taču ilgais lietus trasi bija kārtīgi izmērcējis, un ārpus ideālās trajektorijas to klāja bieza dubļu kārta," stāsta Baumanis.

Portugālē notiekošajās sacensībās uzvaru izcīnīja ungāru braucējs Kristians Sabo, bet 2.vietā ierindojās francūzis Andrea Dubūrs. Tikmēr Eiropas čempionāta kopvērtējumā līderis "Super 1600" klasē ar 24 punktiem ir Baumanis, kuram ar 23 punktiem seko Sabo un Dubūrs. Vēl pa 20 punktiem ir čehu braucējam Ondrejam Smetanam un lietuvietim Ernestam Staponkus.

Tikmēr Nitišs trešās kvalifikācijas kārtas brauciena startā izvirzījās otrajā vietā un uzsāka pakaļdzīšanos līderim Štolam. Nespējis konkurentu apsteigt, Nitišs trešajā aplī izvēlējās veikt "Joker" apli, tomēr atgriezies trasē, viņš uz mirkli aizkavējās aiz lēnāk braucošā Muniha, kas liedza apsteigtu Štolu, finišā – Nitišam otrā vieta, bet kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā 13. ātrākais laiks.

Ceturtās kvalifikācijas kārtas braucienā Nitišam izdevās lielisks starts, pēc kura jēkabpilietis izvirzījās brauciena līderpozīcijā. Brauciena turpinājumā Nitišs apļus veica bez kļūdām un ātri, neatstājot konkurentiem ne mazāko iespēju sevi apsteigt un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam 9. ātrākais laiks.
Pēc četrām kvalifikācijas kārtām Nitišs kopvērtējumā ierindojās 11. vietā un kvalificējās pusfinālam.

Sacensību pusfinālu Nitišs uzsāka no pēdējās starta rindas, un, trim konkurentiem dodoties "Joker" aplī, izvirzījās trešajā vietā aiz Ekstrema. Nitišs vairākus apļus cieši sekoja Ekstremam, tomēr apsteigt konkurentu neizdevās. Pēc "Joker" apļa veikšanas, Nitišs atkrita uz sesto vietu un uzsāka cīņu ar zviedru Larsonu, kuru pēdējā apļa laikā arī izdevās apsteigt, tādējādi finišējot piektajā vietā.

"Portugālē guvām apstiprinājumu, cik daudz spēcīgu konkurentu ziemas periodā pievienojušies pasaules čempionātam, un katram no viņiem ir paši augstākie mērķi. Tas nozīmē, ka šī būs ļoti aizraujoša sezona, kurā katrs kvalifikācijas brauciens var izšķirt sacensību rezultātu," stāsta Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!