Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astoto posmu - Eiropas "Grand Prix" - no pirmās starta pozīcijas uzsāks divkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas.

Šī Fetelam bija trešā uzvara kvalifikācijas sacensībās šosezon.

Izšķirošajā kvalifikācijas sesijā Fetels par 0,324 sekundēm apsteidza 2008.gada pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu ("McLaren-Mercedes") no Lielbritānijas.

No otrās starta rindas svētdienas sacensības uzsāks venecuēlietis Pastors Maldonado ("Williams") un "Lotus" vienības braucējs Romēns Grožāns no Francijas.

Piektais palika Grožāna komandas biedrs soms Kimi Raikonens, kuram sekoja "Mercedes GP" vienības vācu pilots Niko Rosbergs. Septīto ātrāko apļa laiku sasniedza japānis Kamui Kobajaši ("Sauber"), astotais bija vācietis Niko Hilkenbergs no "Force India" vienības, bet pirmo desmitnieku noslēdza Hamiltona tautietis un komandas biedrs Džensons Batons, kā arī otrs "Force India" komandas braucējs brits Pols di Resta.

Sacensības tiks sāktas svētdien plkst.14.30 pēc Latvijas laika.
Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ir Hamiltons, kurš iekrājis 88 punktus. Divus punktus viņam zaudē spānis Fernando Alonso ("Ferrari"), bet trešais ar 85 punktiem ir Fetels. Ceturto vietu ar 79 punktiem ieņem austrālietis Marks Vēbers ("Red Bull"), no kura par 12 punktiem atpaliek Rosbergs.

Konstruktoru kausā līderpozīciju ar 164 punktiem ieņem "Red Bull" vienība, kurai 31 punktu zaudē "McLaren-Mercedes". Savukārt 108 punktus iekrājusi "Lotus".

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!