Foto: AFP/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) sezonas priekšpēdējā, 18.posma, - AAE "Grand Prix" - sacensībās svētdien uzvaru svinēja "McLaren-Mercedes" britu braucējs Lūiss Hamiltons, kamēr sev jau otro pasaules čempiona titulu nodrošinājušais vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas negaidīti bija spiests izstāties.

Jau īsi pēc sacīkšu sākuma ar labās puses riepas problēmām no tām izstājās Fetels, kas ļāva pirmajā vietā izvirzīties Hamiltonam, bet uz otro pozīciju pakāpties viņa tautietim un komandas biedram Džensonam Batonam.

Batonu gan drīz vien apsteidza divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas.

Šādi braucēji izvietojās arī sacensību noslēgumā.

Ceturtajā vietā finišēja Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, piektais bija Alonso komandas biedrs brazīlietis Felipe Masa, bet sestajā pozīcijā sacensības beidza vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes GP" vienības.

Vēl pie kopvērtējuma punktiem tika septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers ("Mercedes GP"), abi "Force India" komandas braucēji - vācietis Adrians Zutils un Pols di Resta no Lielbritānijas - un "Sauber" vienības japāņu pilots Kamui Kobajaši.


Kamēr Hamiltons svinēja savu trešo uzvaru šajā sezonā, Fetels iepriekšējo reizi finiša līniju nesasniedza pirms 20 sacīkstēm.

Tāpat Fetels neizmantoja iespēju atkārtot vācieša Mihaela Šūmahera 13 izcīnītās uzvaras vienas sezonas ietvaros.

Kā ziņots, kvalifikācijas sacensībās jau 14.reizi šosezon ātrākais sestdien bija tieši Fetels. Līdz ar to viņš atkārtoja slavenā brita Naidžela Mansela 1992.gadā sasniegto rekordu uzvaru skaita ziņā kvalifikācijas sacensībās vienā sezonā.

Čempionāta kopvērtējumā posmu pirms sezonas beigām Fetels ticis pie 374 punktiem un nodrošinājis sev otro titulu pēc kārtas. Otrajā vietā ar 255 punktiem atrodas Batons, bet par desmit punktiem mazāk ir Alonso kontā. Ceturto vietu ar 233 punktiem ieņem Vēbers, bet piektais ar 227 punktiem ir Hamiltons.

Sezonas pēdējās sacīkstes notiks Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!