Foto: MotoGP.com

Pēc piektdien Barselonas trasē treniņbraucienā piedzīvotā kritienā gūtajām traumām miris 24 gadus vecais pasaules motošosejas čempionāta "Moto2" klases braucējs, spānis Luiss Saloms, vēsta portāls "motosport.com".

SAG komandu pārstāvošais Saloms, kurš karjeras laikā ir uzvarējis deviņos pasaules čempionāta posmos "Moto3" klasē, piektdien piedalījās brīvajos treniņos pirms Katalonijas "Grand Prix" izcīņas, kas norisināsies nedēļas nogalē.

Portāla "f1.lv" žurnālists Aldis Putniņš, kurš atrodas Barselonas trasē, portālam "Delfi" pastāstīja, ka Luisa Saloma incidents notika otrajā treniņā un TV kameras to nepiefiksēja. Vēlāk žurnālisti, atsaucoties uz aculieciniekiem, skaidroja, ka, visticamāk, pie vainas bijušas tehniskas problēmas, kas neļāva iegriezt motociklu 12. līkumā un Saloms taisnā trajektorijā frontāli ietriecās barjerās, tomēr viņa traumas visdrīzāk radušās pēc sadursmes ar paša motociklu.

"Preses brīfingā Bredlijs Smits atzina, ka tajā līkumā tiek braukts ar 3. vai 4. pārneslumu un ātrums ir ļoti liels," stāsta Putniņš. "Trasē preses centrā tika sasaukta īpaša preses konference un žurnālisti jau nojauta sliktās ziņas, jo tika paziņots, ka FIM un trases pārstāvjiem, kas uzstājās ar paziņojumu, jautājumus uzdot nevarēs. Preses konferences telpā valdīja kapa klusums arī pēc tam, kad FIM pārstāvji bija nolasījuši paziņojumu un devās prom. Ļoti daudz spāņu žurnālistu vēlāk nespēja savaldīt emocijas un izplūda asarās."

FIM preses paziņojumā teikts, ka, ņemot vērā Luisa Saloma traumas, tika nolemts viņu transportēt uz Barselonas slimnīcu pa ceļu nevis ar helikopteri, kurš turklāt nolaidās trasē notikuma vietā, kas ir nebijis gadījums. Pa ceļam tika veikta ārkārtas operācija, tomēr braucēja dzīvību glābt neizdevās.

Šis ir pirmais nāves gadījums pasaules čempionātā motošosejā kopš 2011. gada, kad Sepangas trasē, Malaizijā, avārijā izdzisa itālieša Marko Simonečili dzīvība. Savukārt "Moto2" klasē šis ir otrais nāves gadījums pēc tam, kad 2010. gadā nositās japānis Šoja Tomizava no Japānas.

Pērn Saloms "Moto2" klasē palika 13. vietā kopvērtējumā, bet 2013. gadā viņš "Moto3" klasē bija trešais, tikai sezonas pēdējos divos posmos zaudējot līderpozīciju. Savukārt šosezon "Moto2" klases kopvērtējumā viņš pirms Katalonijas "Grand Prix" izcīņas bija desmitais.

Luisa Saloma vecākais brālis Davids Saloms savulaik startēja pasaules čempionāta superbaikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!