Foto: Raimonds Volonts
Pēc nepilna mēneša, no 12. līdz 13. maijam, norisināsies Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta sezonas atklāšanas posms "DeWalt Grand Prix 2018". Biķernieku trasē pulcēsies autosportisti no Skandināvijas, Krievijas, Baltijas un citām valstīm. Jau otro gadu pēc kārtas vērienīgajam sezonas atklāšanas notikumam izraudzīta tieši Rīgas trase.

Sagaidāms, ka jau no 9. maija Biķernieku trasē sāks ierasties atklāšanas posma dalībnieki – "Porsche GT3", "V8 Thundercars", "Legend Cars", "BMW Xtreme" un citu Ziemeļeiropas zonas čempionāta klašu dalībnieki no visas Skandināvijas.

Tieši Ziemeļeiropas zonas čempionāta dalībnieki priecēs skatītājus sacensību pirmajā dienā – 12. maijā. Savukārt tās pašas dienas pēcpusdienā uz starta stāsies Baltijas izturības čempionāta komandas, solot spraigas cīņas par uzvaru. Čempionāta dalībnieku sastāvu šogad papildinājušas vairākas spēcīgas komandas no Lietuvas un Krievijas.

Otrajā sacensību dienā – 13. maijā – sezonu atklās arī Baltijas autošosejas čempionāta dalībnieki. Baltijas autošosejas čempionātā pēc šogad ieviestajām izmaiņām startēs 11 dažādu klašu dalībnieki – to vidū arī jaunā "Hankook Trophy" klases, kurās visi dalībnieki brauks ar "Hankook" mono riepām.

Sezonas atklāšanas posma otrajā dienā īsti svētki būs arī vēsturisko spēkratu cienītājiem, jo trasē dosies vēsturiskā automobiļu seriāla "Dzintara aplis" dalībnieki ar "Volga", VAZ un "Formula" automašīnām.

Kopumā Ziemeļeiropas un Baltijas čempionāta atklāšanas posmā būs pārstāvētas 25 dažādas automašīnu klases un uz starta stāsies līdz pat 200 dalībnieku, autosporta entuziastiem solot aizraujošu nedēļas nogali un plašāko moderno un vēsturisko sporta spēkratu klāstu vienuviet.

Nedēļas nogales biļetes līdz 30. aprīlim iepriekšpārdošanā pieejamas ar 20% atlaidi visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!