Pēc pirmajiem pieciem ātrumposmiem rallija "Kurzeme 2014" vadībā ir izvirzījusies Latvijas ekipāža Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks.

Pirmajā sacensību dienā sportistiem bija jāveic pieci ātrumposmi ar kopēji kilometrāžu 22,48 kilometri. Rezultāti ir ļoti blīvi - labākos piecus braucējus šķir vien 10 sekundes. Tas nozīmē, ka sacensību uzvarētājs tiks noskaidrots sestdienas, 30.augusta, ātrumposmos.

Otrajā vietā, nedaudz vairāk kā sekundi atpaliekot no Vorobjova, pēc rallija pirmās dienas atrodas liepājnieks Mārcis Ķenavs, kuram šī ir tikai otrā sacensība ar pilnpiedziņas "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu. Trešais kopvērtējumā ir krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks, kurš Vorobjovam zaudē 4,04 sekundes, bet vēl 0,58 sekundes tālāk atrodas igauņu braucējs Sīms Plangi, kurš bija ātrākais testa ātrumposmā.

Pirmais latvietis pie R5 klases automašīnas stūres Mārtiņš Svilis atrodas 9.vietā, un viņam līdz sacensību līderim pietrūkst 23,88 sekundes. Tikmēr otrs braucējs ar "Ford Fiesta R5" automašīnu, ukrainis Aleksejs Kikireško atrodas 10.vietā un Svilim zaudē 2,56 sekundes.

Lietuvas rallija čempionāta līderis un viens no sacensību favorītiem Vitauts Šveds pēc četriem ātrumposmiem atradās piektajā vietā rallija kopvērtējumā, taču dienas noslēgumā piedzīvoja avāriju un līderiem zaudēja aptuveni 50 sekundes. Neraugoties uz piedzīvoto avāriju, lietuviešu ekipāža no sacensībām nav izstājusies un turpinās braukt rallija otrajā dienā.

Starp priekšējās piedziņas automašīnu braucējiem vadībā izvirzījies jaunais igauņu talants Sanders Perns ("Ford Fiesta R2"), kurš tuvāko sekotāju, "LMT Autosporta akadēmijas" braucēju Emīlu Blūmu ("Honda Civic Type-R"), apsteidz par 7,28 sekundēm. 3.vietā ir Blūma komandas biedrs Ralfs Sirmacis ("Ford Fiesta R2"), kuram līdz klases līderpozīcijai pietrūkst 9,04 sekundes.

Līdzīgi kā rallija kopvērtējumā, arī R2 klasē rezultāti ir ļoti blīvi - septītajā pozīcijā esošais Uldis Briedis no Perna atpaliek vien 13,69 sekundes, līdz ar to pretendenti uz uzvaru šajā klasē joprojām ir vairāki.

Tikmēr starp viena tilta piedziņas automašīnu braucējiem ātrākais ir igaunis Tomass Vasks (BMW), kuram rallija pirmajā dienā par 16,07 sekundēm izdevies apsteigt 2012.gada rallija "Kurzeme" uzvarētāju absolūtajā vērtējumā Andi Neikšānu ("BMW M3").

Izstājušos sarakstā ir tikai trīs ekipāžas - igaunis Maits Mārednds, krievs Dmitrijs Nikončuks un jaunais latviešu braucējs Jānis Krickis. Igauņu ekipāža piedzīvoja avāriju, bet pārējiem pirmās dienas neveiksminiekiem bija tehniskas problēmas.

Sestdien, 30.augustā, ekipāžām būs jāveic seši ātrumposmi, pirmā starts - pl. 10:40.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!