Foto: Publicitātes foto
Latvijas Mobilā Telefona (LMT) rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals rallija "Kurzeme" pirmo sacensību dienu ir pabeiguši trešajā vietā kopvērtējumā, esot ātrākā no Latvijas ekipāžām, informēja LMT.

Rallija "Kurzeme" pirmajā dienā sportistiem bija pieci ātrumposmi, no kuriem pirmais bija īss posms Liepājas pilsētas ielās, bet pēdējie divi risinājās tumsā, un tieši šie posmi lielā mērā noteica rallija gaitu.

Andis Neikšāns pēc pirmā ātrumposma atradās tikai 26. vietā kopvērtējumā, bet jau nākamajā uzlaboja savu situāciju par 22 vietām un pacēlās uz ceturto pozīciju. Pēc trešā ātrumposma LMT rallija komandas ekipāža jau iekļuva labāko trijniekā, kurā arī palika līdz dienas beigām. Pirmajā vietā dienas pēdējā, piektajā ātrumposmā izvirzījās krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks, bet otrais, atpaliekot 0,99 sekundes, ir igaunis Kaspars Koitla. Andis Neikšāns ir trešais, atpaliekot no līdera 3,93 sekundes. Visas trīs līderu ekipāžas pārstāv N4 klasi.

"Pirmajā ātrumposmā nedaudz kļūdījāmies, pārāk ātri iebraucām vienā līkumā, un, lai nesasistu riteni, sagriezāmies," stāsta Andis. "Nākamajos ātrumposmos atguvām zaudēto, arī pa tumsu braukšana "aizgāja", lai gan varējām braukt vēl ātrāk. Atliek tikai brīnīties un priecāties par konkurenci – ļoti sīva cīņa starp Koitlu un Lukjaņuku."

"Braucām normāli, taču pats labākais sniegums mums nebija – pirmajā ātrumposmā kļūdījāmies, neatradām perfektu ritmu nākamajos, taču kopumā lielu kļūdu nebija, tikai sīkas nianses," piebilst ekipāžas stūrmanis Dzirkals.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs seši ātrumposmi, un diena sāksies ārzemēs – pirmais posms būs Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!