Latvijas rallija čempionāta (LRČ) ceturtā posma - rallija "Talsi" - absolūtajā ieskaitē līderis pēc sestdien veiktajiem pirmajiem sešiem ātrumposmiem ir pagājušā gada Somijas čempions igaunis Kaspars Koitla ("Mitsubishi Lancer Evo IX").

Šo sacensību, kas vienlaikus ir arī Lietuvas čempionāta, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posms, pirmajā dienā tika veikti seši ātrumposmi, Koitlam esot labākajam tikai vienā un absolūtajā ieskaitē vadību pārņemot vien noslēdzošajā etapā. Viņš uz otro vietu nobīdīja Igaunijas braucēju Sīmu Plangi ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš atpaliek tikai par 0,43 sekundēm.

Tikmēr trešais absolūtajā vērtējumā ir lietuvietis Martins Samsons ("Mitsubishi Lancer Evo IX"). Savukārt labākais no pašmāju braucējiem ir Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Lancer Evo X"), no līdera atpaliekot par 21,70 sekundēm un ieņemot ceturto pozīciju. Turpinājuma seko Ivars Vasaraudzis ar stūrmani, pazīstamo hokejistu Oskaru Bārtuli ("Mitsubishi Lancer Evo IV"). Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz Jānis Berķis ("Mitsubishi Lancer Evo IX").

LRČ1 klases ieskaitē līderis šobrīd ir Samsons, kamēr piektajā un sestajā vietā atrodami attiecīgi Vasaraudzis un Berķis. LRČ2 ieskaitē pirmās divas vietas aizņem Koitla un Plangi, bet ceturtais ir Vorobjovs.

Savukārt LRČ3 klasē līderis šobrīd ir pašreizējais pašmāju čempions Ralfs Sirmacis ("Ford Fiesta R2"), kuram seko zem Latvijas karoga startējošais Vasīlijs Grjazins.

Rallijs "Talsi" turpināsies svētdien ar noslēdzošajiem pieciem ātrumposmiem.

Latvijas autorallija čempionātā šosezon ieplānoti astoņi posmi. Pirmais no tiem bija rallijs "Sarma", kas notika janvārī, bet februāra sākumā rallija "Liepāja" laikā norisinājās divi valsts čempionāta posmi. Pašmāju čempionāta sezona noslēgsies oktobra vidū ar ralliju "Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!