Pirmā "Rally Talsi" diena ir noslēgusies un pagaidām pēc pieciem ātrumposmiem absolūtā vērtējumā vadībā ir "LMT Rallija komandas" ekipāža Andis Nekšāns/Pēteris Dzirkals.

Dienas pirmais ātrumposms sākās ar cīņu starp Neikšānu un Madsu Ostbergu, kurš arī startē N4 klasē. SS1 ātrāks izrādījās latvietis, tomēr ar to cīņa arī beidzās, jo norvēģis nespēja pabeigt jau otro ātrumposmu - pārnesumu kārbas defekts.

Otrajā un trešajā dienas ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja ekipāža Raimonds Kisiels/Arnis Ronis, kuri startē ar WRC automašīnu. Tomēr pēdējā pilnvērtīgajā dienas ātrumposmā Kisiels, iespējams taktisku apsvērumu dēļ, atkal atdeva minimālu vadību Neikšānam un tādejādi nodrošināja sev labāku starta pozīciju otrajā rallija dienā.

Tomēr pēdējā paralēlajā posmā, kas bija tikai 1,8 km garš, Kisiels palika devītajā vietā un tādejādi atkrita kopvērtējumā uz trešo vietu - aiz Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžas.

Kamēr trīs vadošajā pozīcijās pēc pirmās dienas ir latvieši, ceturā vietā kopvērtējumā ir zem Krievijas karoga startējošā Kaspara Koitlas/Andresa Otsa ekipāža.

Rīt notiks Talsu rallija atlikušie pieci ātrumposmi un arī rīt DELFI portāls piedāvās saviem lasītājiem teksta tiešraidi no notikumiem rallijā.

Talsu rallija rezultāti pēc 1.dienas - kopvērtējums

VPilotsMašīnaKlaseLaiksAtstatums
1A.NeikšānsMitsubishi Lancer Evo XN423:18.70
2J.VorobjovsMitsubishi Lancer Evo XN423:20.371,67
3R.KisielsMitsubishi Lancer WRCA+23:25.354,98
4K.KoitlaMitsubishi Lancer Evo IXN423:33.618,26
5M.SvilisMitsubishi Lancer Evo VIIA+23:47.8414,23
6V.ŠvedasMitsubishi Lancer Evo XN424:02.3114,47


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!