Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir pieprasījusi pastiprināt drošības nosacījumus F-1 sacensībās boksu celiņā, ziņo ārzemju mediji.

Kā zināms, Vācijas "Grand Prix" laikā traumas guva viens no TV operatoriem, kad viņam trāpīja no formulas atrāvies ritenis.

Sākot ar 2014. gadu tiks pieprasīts, lai visam komandu personālam, kas sacensību laikā atrodas boksu celiņā, būtu galvas aizsardzība, respektīvi, drošības ķiveres, bet tagad tiek plānots, ka šādu prasību ieviest attiecībā uz visiem, kas tur strādā, ieskaitot masu mediju pārstāvjus.

"Visiem, kas atrodas boksu celiņā, vajadzētu būt ķiverēs," uzskata "Mercedes" komandas vadītājs Ross Brauns, pie kura boksiem stāvēja cietušais operators. "Mūsu mehāniķi redzēja, ka riepa lido viņu virzienā, bet operators diemžēl ne."

Brauna viedokli atbalsta arī "Red Bull" komandas boss Kristians Horners, kura pilota Marka Vēbera ritenis izraisīja šo negadījumu. "Šīm automašīnām ir tik liela jauda, un šādi negadījumi tikai atgādina, ka kaut kas var noiet arī greizi," viņš norāda. "Mehāniķiem ir jābūt tērptiem kombinezonos un ķiverēs, varbūt ir pienācis laiks padomāt par to, lai tādā būtu arī citas personas, kas atrodas boksos. Operatori cenšas piekļūt tuvāk notikumu vietai, viņi nofilmē lieliskus kadrus, taču šī ir ļoti bīstama vieta."

Lemānas 24 stundu sacensībās jau ir ieviesta prasība arī žurnālistiem, fotogrāfiem un operatoriem sacensību laikā tērpties kombinezonos un ķiverēs, atrodoties boksu celiņā, norāda "Autosprot". Masu mediju pārstāvjiem ir jāpiesaka pieeja pitstopiem un viņi tur drīkst atrasties ierobežotu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!