Foto: DELFI

Vairākkārtējais Latvijas čempions autorallijā Andis Neikšāns zaudējis savu ilggadējo atbalstītāju "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un šogad sacensībās nepiedalīsies, vēsta portāls "go4speed.lv".

"Visiem zināms, ka autosports saistīts ar finansēm, un, ja pamainās šis faktors, mainās visa darbība. Līdz šim mums deviņus gadus ģenerālsponsors bija LMT, ar ko arī kopā sasniedzām ļoti daudz," izteicies Neikšāns.

Pēdējos gados LMT atbalstīja ne tikai savu rallija komandu, bet arī "O!Kartes" Autosporta akadēmiju, bet nu nolēmis atstāt vien otro no šiem projektiem.

"Palikt uz vietas vai kāpt soli atpakaļ mums nebija interesanti. Sezonas laikā tiek diezgan daudz strādāts un ieguldīts milzīgs darbs," teica Neikšāns un atzina, ka viņam nav bijusi interese braukt ar mazākiem mērķiem. "Kā samaksa šim darbam ir gandarījums no braukšanas. Ja jākāpj solis atpakaļ, tas vairs nav tik interesanti, ja darba ieguldījums atdevei pret sponsoriem un visa menedžēšanai paliek līdzīgs. Tāpēc mums bija tā - vai nu ejam tālāk, vai pagaidām liekam punktu."

Neikšāns atzina, ka pagaidām citu ģenerālsponsoru nav meklējis, un neizslēdz iespēju, ka nākotnē sacīkstēs vairs neatgriezīsies. "Jutu, ka ir vajadzīga pauzīte jeb atpūtas un pārdomu mirklis. Līdz šim darbs bija ieguldīts ļoti liels, bet tagad ir laiks atvilkt elpu un padomāt, ko un kā darīt tālāk."

Kā savu lielāko panākumu Neikšāns nosauca uzvaru 2011.gada pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā Somijā N4 klasē.

Kopš 2007.gada Neikšāns brauca duetā ar Pēteri Dzirkalu, un jau pagājušās sezonas beigās bija zināms, ka pilotam šogad būs jāmeklē jauns stūrmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!