Pasaules motošosejas čempionāta priekšpēdējā, 17.posma - Malaizijas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižajā "MotoGP" klasē sestdien uzvaru izcīnīja "Repsol Honda" vienības spāņu braucējs Danijs Pedrosa.

Savā labākajā mēģinājumā Pedrosa apli veica divās minūtēs un 1,462 sekundēs, par 0,029 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru austrālieti Keisiju Stouneru, kurš sev jau ir nodrošinājis šī gada pasaules čempiona titulu.

Trešajā vietā ierindojās Pedrosas un Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas, ceturto vietu ieņēma amerikāņu motobraucējs Kolins Edvardss no "Monster Yamaha Tech 3" komandas, piektais ātrākais bija "Honda Gresini" vienības itāliešu braucējs Marko Simončelli, bet sesto pozīciju ieņēma amerikānis Nikijs Haidens no "Ducati" vienības.

Kā ziņots, šajā posmā nestartēs pagājušā gada čempions "MotoGP" klasē spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kurš iepriekšējā posmā Austrālijā guva nopietnu rokas pirksta traumu.

Lorenso šajā posmā aizvieto japānis Kacujuki Nakasuga, kurš kvalifikācijas sacensībās ieņēma pēdējo, 17.pozīciju.

Kopvērtējumā pēc 16 posmiem līderpozīcijā ar 325 punktiem atrodas Stouners, bet viņam ar 260 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 212 punktiem ieņem Dovicioso, bet viņam četrus punktus zaudē Pedrosa.

Amerikānis Bens Spīss no "Fiat Yamaha" vienības ar 156 punktiem pašlaik ieņem piekto pozīciju, bet pa 139 punktiem izcīnījuši Simončelli un septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro").

Kā ziņots, šīs sezonas pēdējais "MotoGP" posms risināsies 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!