Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Serhio Peress sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta piektā posma – Maiami "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Tuvojoties kvalifikācijas trešās sesijas beigām, "Ferrari" pilots Šarls Leklērs centās uzstādīt ātrāko apli, taču sagrieza savu spēkratu un izslīdēja no trases. Kvalifikācija netika atsākta un šī iemesla dēļ čempionāta līderis un iepriekšējo divu sezonu uzvarētājs Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš cīņu par ātrāko apli atlika uz beigām, samierinājās vien ar devīto rezultātu jeb startu no piektās rindas.

Peress savā ātrākajā aplī trasi veica vienā minūtē un 26,841 sekundē, par 0,361 sekundi pārspējot otra labākā rezultāta īpašnieku Fernando Alonso ("Aston Martin"), kurš startēs pirmajā rindā līdzās meksikānim.

Otrajā rindā būs Karloss Sainss juniors ("Ferrari") un Kevins Magnusens ("Haas"), bet trešajā - Pjērs Gaslī ("Alpine") un Džordžs Rasels ("Mercedes"). Septīto rezultātu uzrādījušais Leklērs startēs ceturtajā rindā, bet tieši aiz viņa būs Verstapens.

Divās no četrām sacensībām šosezon uzvarējušajam Verstapenam kopvērtējumā ir 87 punkti, otrais ar 79 punktiem ir Peress, bet trešais ar 57 punktiem - Alonso.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!