Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Meksikas autosportists Serhio Peress paziņojis, ka nākamajā sezonā nestartēs F-1 čempionāta komandā “Racing Point”, kas tiks pārsaukta par “Aston Martin”.

Peress savā F-1 karjerā aizvadījis 88 sacīkstes un astoņas reizes kāpis uz goda pjedestāla. Savu F-1 karjeru viņš 2011. gadā sāka “Sauber” vienībā, kurā nobrauca divas sezonas, bet pēc tam pievienojās “McLaren” komandai. Pēc vienas sezonas šajā vienībā viņš pārcēlās uz “Force India”, kuru 2018. gadā glāba no bankrota. Šī vienība tika pārsaukta par “Racing Point”.

“Visam dzīvē ir sākums un beigas. Pēc septiņiem gadiem kopā mans laiks ar komandu noslēgsies pēc šīs sezonas. Tas nedaudz sāp, jo es komandā biju grūtos brīžos, bet mēs spējām tikt galā ar šķēršļiem, un esmu lepns, ka varēju saglābt darbu daudziem saviem komandas biedriem,” savā paziņojumā rakstīja Peress.

Viņš norādīja, ka novēl Lorensa Strola komandai tikai labāko nākotnē, bet iepriekšējam komandas īpašniekam Vidžejam Malijam izteica pateicību par ticēšanu viņam 2014. gadā.

Peresam šobrīd nav B plāna, taču viņš cer atrast sev darba vietu, kas viņu nākotnē aizraus. “Man mērķis ir turpināt braukt šeit, taču man jāatrod projekts, kas mani motivēs katrā aplī atdot visus 100%”, pauda Peress.

Līdz ar to tikai pastiprinās iespējamība, ka nākamajā sezonā četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels varētu pievienoties “Aston Martin” projektam.

Savukārt Peress sev vietu F-1 varētu atrast “Haas” un “Alfa Romeo” rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!