Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Serhio Peress un "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotā posma - Azerbaidžānas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Iepriekšējā posmā Monako ielās uzvarējušais Peress piektdien pirmajā treniņā sešus kilometrus garo apli veica vienā minūtē un 45,476 sekundēs.

Leklērs bija 0,207 sekundes lēnāks, bet Peresa komanda biedrs Makss Verstapens zaudēja apmēram četras sekundes desmitdaļas. Ceturtais rezultāts bija "Ferrari" otrajam pilotam Karlosam Sainsam junioram, piektais ātrākais bija Fernando Alonso ("Alpine"), bet sesto laiku uzrādīja Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Otrajā sesijā Leklērs ātrākajā aplī finišēja vienā minūtē un 43,224 sekundēs. Nākamie divi ātrākie piloti bija Peress un Verstapens, kuri bija attiecīgi 0,25 un 0,35 sekundes lēnāki.

Ceturto rezultātu uzrādīja Alonso, piektais bija Sainss, sestais - Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), septītais - Džordžs Rasels ("Mercedes"), kamēr viņa komandas biedrs Hamiltons ieņēma 12.vietu.

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Azerbaidžānas Lielās balvas izcīņa tiks aizvadīta svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 125 punktiem ir Verstapens, otrais ar 116 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 110 punktiem ieņem Peress.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!