Aizvadītās Latvijas čempionāta sezonas otrās vietas ieguvējs prestižajā MX1 klasē Toms Macuks šosezon valsts spēcīgākajā čempionātā startēs ar 250 ccm klases motociklu MX2 klasē, informēja Latvijas Motosporta federācija.

Šādu lēmumu sportists pieņēma, jo vēlas nedaudz paiet malā no lielā sporta, atstājot motokrosa sacensības hobija līmenī. "Gribu pabraukt vairāk prieka pēc. Izlēmu šogad braukt ar 250 ccm klases "divtakteri", bet ar to "moci" var startēt tikai pie MX2 klases," savu daudziem negaidīto lēmumu skaidroja 2019. un 2020. gada MX1 klases Latvijas čempions Toms Macuks.

"Iespējams, ar mazākas kubatūras "mocīti" braukt ir pat grūtāk, jo ar 250 ccm klases "moci" salīdzinot ar 450 ccm klases braucamo nevar slinkot - vajag braukt vairāk tehniski un biežāk jāslēdz ātrumi," viņš stāstīja.

Šajā sezonā MX2 klasē Tomam nav noteiktu uzdevumu vai uzstādījumu. Kā saka pats sportists: "galvenais uzdevums ir braukt un baudīt motokrosu."

"Neesmu ar nevienu šogad pabraucis un nezinu cik ātri čaļi ir trasē, bet, manuprāt, lielākie konkurenti šajā sezonā būs [Mairis] Pumpurs, [Edvards] Bidzāns, [Kārlis Alberts] Reišulis un noteikti vēl kāds igauņu sportists."

Macuka lēmums mainīt klases un motokrosā braukt prieka pēc nenozīmē, ka viņš liek punktu dalībai augstākā kaluma starptautiskajās sacensībās. Ja sportistam šogad piedāvās pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju kausā, viņš no šāda piedāvājuma neatteiksies.

"Ja ātrums man būs labs, tad vienalga ar kādu "moci" braukt. Ar 450 ccm klases "moci" man vajag aizvadīt tikai vienu treniņu pirms Nācijām un esmu gatavs startēt," atklāja Macuks, kurš Latvijas izlases rindās Nāciju kausā startējis četras reizes (2016., 2017., 2019. un 2021.g.).

Latvijas motokrosa čempionāta pirmais posms notiks šo svētdien, 17. aprīlī, Aizputes moto trasē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!