Foto: AP/Scanpix
Titulētais franču autosportists Stefans Peteransels arī nākama gada Dakaras rallijreidā startēs no "X-raid" komandas, raksta ārzemju prese.

Pēdējos divos Dakaras rallijreidos Peteransels uzvarēja, braucot ar "X-raid" komandas "MINI All4 Racing" automobili, un šo pašu komandu viņš pārstāvēs arī nākamgad, raksta britu žurnāls "Autosport".

Kad savu rūpnīcas rallijreida programmu pārtrauca japāņu autoražotāji "Mitsubishi", Peteransels pievienojās BMW komandai, bet 2010. gadā kļuva par "X-raid" braucēju.

""MINI All4 Racing" izturība ir unikāla, tāpēc man nebija ilgi jādomā par līguma pagarināšanu ar komandu," saka 47 gadus vecais Peteransels. "Divu Dakaras rallijreidu laikā mūs nepiemeklēja neviena pati tehniska problēma! Neskatoties uz slodzi, karstumu un smiltīm, viss darbojās nevainojami. Tikai tas ļāva mums pārspēt konkurentus, kas izmantoja tehnisko noteikumu priekšrocības."

Šāgada Dakaras rallijā sākotnēji vadībā izvirzījās Karloss Sainss un Nasers Al-Atija, taču viņi drīz vien izstājās, un Peteransels svinēja vienu no pārliecinošākajām uzvarām šajās sacensībās.

Kopumā pieredzējušais francūzis Dakaras rallijā uzvarējis jau 11 reizes, arī motobraucēju ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!