Foto: Publicitātes foto
Jau pēc otrās sacensību dienas Dakaras rallij vadībā nonācis tā vienpadsmitkārtējais uzvarētājs, francūzis Stefans Peteransels ("MINI").

433 kilometrus garo ātrumposmu Peteransels veica trijās stundās, 52 minūtēs un piecās sekundēs, un šis lieliskais rezultāts ļāva viņam pacelties no sestās uz pirmo vietu.

"Šis bija jauks ātrumposms," pēc finiša teica franču autosportists. "Ļoti ātrs sākumā, vidējais ātrums pārsniedza 100 km/h. Tad trase kļuva akmeņaina ar risku pārsist riepas, un beigās nonācām kāpās, taču navigēt bija viegli, jo apkārt bija daudz skatītāju. Katras kāpas galā vienkārši vajadzēja paskatīties, kur ir cilvēki, un uz turieni jābrauc."

Otro vietu ātrumposmā un arī rallija kopvērtējumā otrajā posmā ieguva spāņu vecmeistars Karloss Sainss ("SMG"). "Man šis šķita ļoti labs ātrumposms," viņš atzina. "Mums nebija nekādu problēmu ar auto un varējām braukt ātri. Mums izdevās nepārsist riepas, bet es biju pārāk piesardzīgs, baidoties par to nodilumu."

Rallija sākotnējo līderi Karlosu Susu otrā ātrumposma sākumā piemeklēja problēmas - viņš nobrauca tikai 33 kilometrus, kad salūza viņa automašīnas turbīna un portugālis bija spiests gaidīt tehnisko palīdzību.

26.rezultātu šajā ātrumposmā uzrādīja slavenais poļu tramplīnlēcējs Adams Mališs ("Toyota"), kurš pievērsies autosportam. Kopvērtējumā Mališs ar stūrmani Rafalu Martonu ieņem 21.vietu. Pagājušogad savā pirmajā Dakaras rallijā bijušais tramplīnlēcējs izcīnīja augsto 15.vietu.

Lietuvietis Benedikts Vanags ar "OSCar" automobili otrajā posmā krietni uzlaboja savu situāciju kopvērtējumā, paceļoties par 30 vietām uz 54. pozīciju. Otrs mūsu "oskars" ar Antonu Grigorovu pie stūres un Māri Saukānu pie leģendas atrodas 84.vietā.

Motociklu konkurencē pārsteidzošu uzvaru, savu pirmo, izcīnīja britu braucējs Sems Sanderlends ("Honda"), paceļoties uz trešo vietu kopvērtējumā. Līderpozīciju joprojām saglabā spānis Hoans Barreda Borts ("Honda").

Smago automašīnu konkurencē ātrumposmu uzvarēja pieredzējušais holandietis Žerārs de Rojs ("Iveco"), kurš arī ir kļuvis par līderi kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!