Foto: AFP/Scanpix/LETA
Francijas autosportists Stefans Peteransels ceturtdien svinēja uzvaru rallijreida "Dakara" 11. posmā, bet kopvērtējumā līderpozīcijā vieglo automašīnu klasē joprojām ir Spānijas autosportists Karloss Sainss.

Peteransels jeb "Misters Dakara", kurš startē ar "Mini" spēkratu, 379 kilometrus garo posmu pabeidza četrās stundās 14 minūtēs un 11 sekundēs. Otrās vietas ieguvējs Nasers Al-Atija no Kataras ("Toyota") viņam zaudēja nieka desmit sekundes, bet astoņas minūtes un trīs sekundes atpalika Sainss ("Mini").

Pirms piektdien gaidāmā pēdējā posma, kurā auto un moto sportistiem būs jāveic 374 kilometri, līderis ir Sainss, kuram desmit minūtes un 17 sekundes zaudē Al-Atija, bet vēl tikai sešas sekundes lēnāks bijis Peteransels.

Sainss ir divkārtējs "Dakaras" čempions, uzvarot 2010. un 2018. gadā.

Motociklu klasē ceturtdien ātrākais bija čīlietis Pavlo Kintanilja ("Husqvarna"), kurš posmu pabeidza četrās stundās deviņās minūtēs un 22 sekundēs. Vēl pirmajā trijniekā tika divi KTM braucēji – austrietis Matīass Valkners zaudēja deviņas sekundes, bet argentīnietis Lusiano Benjavidess bija divas minūtes un 48 sekundes lēnāks.

Kopvērtējuma līderis Rikijs Breibeks no ASV ("Honda") uzvarētājam zaudēja teju 12 minūtes un samierinājās ar desmito vietu. Breibeks pirms pēdējā posma Kintanilju apsteidz par 13 minūtēm un 56 sekundēm, bet 22 minūtes un 34 sekundes atpaliek pērn uzvarējušais austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Breibeks ir tuvu tam, lai kļūt par pirmo amerikāni, kurš uzvarējis "Dakaras" motociklu ieskaitē, kā arī viņam ir iespēja pārtraukt KTM 18 gadus ilgušo dominanci.

"Dakaras" rallijreids norisinās 42. reizi un šogad sacensības pirmo reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēgsies piektdien ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!