Foto: AFP/Scanpix

Ļoti veiksmīgs "Peugeot" rūpnīcas komandai izvērtās šāgada Dakaras rallija trešais ātrumposms - šīs vienības braucēji aizņēma visu "goda pjedestālu - ātrumposmā uzvarēja pieredzējušais franču pilots Stefans Peteransels, otrais bija Karloss Sainss, trešais - Sebastjens Lēbs.

Trešais ātrumpsoms jau bija tipiskāks Dakaras rallija posms, ar iespaidīgu kilometrāžu - 429 kilometri. Peteransels trasi veica trijās stundās, 42 minūtēs un 42 sekundēs, bet tikai 11 sekundes no viņa atpalika komandas biedrs Sainss. Lēbs no sava tautieša atpalika 27 sekundes. Pateicoties divām uzvarām iepriekšējos "dopos", Lēbs ir saglabājis pirmo vietu kopvērtējumā - Peteransels ir otrais, atpaliekot no rallija čempiona četras minūtes un 48 sekundes.

"Šogad dzinēji kalnu apstākļos darbojās labāk," pēc finiša atzina Peteransels. "Šis bija pirmais Dakaras rallija ātrumposms, ko es uzvarēju ar "Peugeot". Taču prieka par to nejūtu, jo neizdarījām visu testu darbu un šī bija tikai trešā sacensību diena. Mums šis bija labs posms, bez kļūdām navigācijā un ar augstu ātrumu jau no paša sākuma."

"Šis bija diezgan garš, bet ne tik intensīvs ātrumposms kā iepriekšējie," saka Lēbs. "Daudz nāsāc mainīt braukšanas ātrumu, tā kā nebija viegli koncentrēties.. Es pieveicu maratona ātrumposmu, lai gan neesmu garo distanču cilvēks. Trase bija tīra, navigācija bija nedaudz sarežģītāka, taču nekas pārāk grūts. Pāris reizes kļūdījāmies, vienā vai divos krustojumos aizbraucot taisni, kad Daniels savu darbu bija izdarījis, bet es par daudz aizrāvos. Taču mēs atradām visus starppunktus."

Lietuviešu pilots Benedikts Vanags trešajā ātrumposmā uzrādīja 30. rezultātu (4:08:02) un kopvērtējumā ieņem 38. vietu.

Motociklu konkurencē atkal jauns uzvarētājs - šo posmu visātrāk veica kopvērtējuma līderis, portugālis Pedru Gonsalvešs, par divām ar pusi minūtēm apsteidzot savu tautieti Rubenu Fariju.

Smago automašīnu konkurencē ātrākie bija holandieša Žerāra de Roja ekipāža ("Iveco"), bet tikai par 37 sekundēm apsteidzot savu tautieti Pīteru Versluisu, kurš gan izvirzījies kopvērtējuma vadībā.

Kvadraciklu vērtējumā pirmoreiz cits uzvarētājs - visātrāk šo posmu veica argentīnietis Markoss Patronelli ("Yamaha"), bet kopvērtējumā vadību saglabā čīlietis Ignasio Kasale ("Yamaha"), kurš trešajā ātrumpsomā palika trešais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!