2003. gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs uz vienu sacīksti atgriezīsies pasaules rallija čempionātā (WRC), lai Spānijas posmā izbrauktu ar jauno R5 klases "Volkswagen Polo GTI", informē "PSRX" komanda.

Kopā ar Solbergu "Volkswagen Motorsport" komandu Spānijas rallijā oktobra beigās pārstāvēs franču pilots Ēriks Kamili. Pirms sacensībām norvēģu braucējs Spānijā aizvadīs arī testu sesiju. Jauno R5 klases mašīnu Solbergs testēja arī ziemā.

"Domāju, visi zina par manu kaislību uz ralliju un kad Svens [Smētss, "Volkswagen Motorsport" direktors] man pajautāja, vai es gribētu Spānijā izbraukt ar jauno "Polo", es nedomājot piekritu," saka Solbergs. "Kad braucu ar šo mašīnu janvārī, negribēju kāpt ārā. Viss jaunajā "Polo GTI R5" man patika no pirmā brīža. Būt pirmajam šajā mašīnā ir man ir liela privilēģija, priecājos, ka "Volkswagen" šo darbu uzticēja man un Ērikam."

"Spānijā es aizvadīju savu pēdējo ralliju pirms pievērsos rallijkrosam," atceras Solbergs. "Tas būs fantastiski - atgriezties, īpaši šajā mašīnā un komandā. Braukt ar "Volkswagen Polo GTI R5" vienīgajā WRC posmā ar jauktu segumu ir liels izaicinājums, un es nevaru vien to sagaidīt."

Solberga stūrmaņa pienākumus šajā WRC rallijā pildīs Veronika Engana, kas ir viņa dēla Olivera stūrmane rallijos Latvijā un citur, kur piedalās Solbergs juniors.

"Peters ir īsts rallija varonis. Mēs zinām viņa attieksmi un profesionālismu, strādājot ar viņu "World RX". Petera firmas zīme ir pilnīga atdeve, par 110%," saka Svens Smētss. "Tas jau no paša sākuma bija mūsu sapnis, sarunāt viņu braukt ar mūsu jauno klientu rallija mašīnu."

Peters Solbergs WRC aizvadīja 14 sezonas, iekams pievērsās rallijkrosam. Viņa "World RX" komanda ir "Volkswagen" partneri šajā autosporta seriālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!