Krievijas pilotam Vitālijam Petrovam par sadursmes izraisīšanu ar Mihaelu Šūmaheru pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posmā - Dienvidkorejas "Grand Prix" izcīņā - svētdien tika piespriests piecu starta vietu sods.

Sodu Petrovs izcietīs nākamajā posmā, kas risināsies pēc divām nedēļām, kad F-1 sacensības pirmoreiz notiks Indijā.

Abu sportistu sadursme notika sacensību 16.aplī, kad Petrovs, cīnoties ar "Ferrari" pilotu Fernando Alonso, pārāk ātri iebrauca līkumā un ietriecās Šūmahera formulas sānos. Pēc šīs sadursmes abiem pilotiem sacīkstes bija noslēgušās.

"Es neredzēju Vitāliju, tas notika ļoti pēkšņi," pēc sacīkstēm Šūmahers nebija noskaņots asai vārdu apmaiņai. "Tas ir nepatīkami, bet tādas lietas gadās."

"Nepatīkami, jo formula bija tiešām laba un es jau biju pakāpies par vairākām vietām," teica septiņkārtējais pasaules čempions.

Petrovs atvainojās Šūmaheram par incidentu, sakot, ka bija pārāk koncentrējies tieši cīņai ar Alonso.

Kā ziņots, aizvadītajās sacensībās uzvaru izcīnīja jau otro pasaules čempiona titulu nodrošinājušais vācietis Sebastjans Fetels, kuram tas bija desmitais panākums šosezon.

Pēc šī panākuma Fetela pārstāvētā "Red Bull" komanda garantēja panākumu pasaules čempionāta kopvērtējumā - Konstruktoru kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!