Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālietis Oskars Piastri otrdien noliedza, ka 2023. gadā aizvietos spāni Fernando Alonso "Alpine" komandā Pirmās formulas (F-1) čempionātā.

Kā zināms, "Alpine" komanda otrdien paziņoja, ka 21 gadu vecais austrālietis stāsies Alonso vietā, kurš karjeru turpinās "Aston Martin", tomēr pats Piastri to noliedzis, paziņojot ka līguma ar komandu uz nākamo sezonu viņam neesot.

"Kā es saprotu, bez manas piekrišanas "Alpine F1" izplatījuši preses relīzi, ka grasos braukt viņu komandā nākamajā gadā," sociālajos tīklos sašutumu paudis austrālietis. "Nākamgad nebraukšu "Alpine" komandā."

21 gadu vecais Piastri 2022. gada sākumā kļuva par "Alpine" rezerves pilotu, bet vienībai viņš pievienojās jau 2019.gadā pēc uzvaras "Formula Renault" sacensībās, 2020. gadā austrālietis triumfēja "Formula 3" čempionātā, bet gadu vēlāk arī "Formula 2".

"Alpine" plānoja, ka nākamgad viņš F-1 čempionātā piedalīsies kopā ar francūzi Estebanu Okonu.

"Piastri ir spilgts un rets talants. Mēs esam lepni, ka esam viņu audzinājuši un atbalstījuši grūtajos junioru formulu ceļos," otrdien tika teikts "Alpine" komandas direktora Otmāra Šafnauera paziņojumā.

"Pēdējo četru gadu laikā sadarbojoties, mēs esam redzējuši, ka viņš attīstās un kļūst par pilotu, kurš F-1 ir spējīgs ne tikai braukt," piebilst Šafnauers.

Tikai pirmdien "Alpine" paziņoja, ka divkārtējais F-1 pasaules čempions Alonso 2023. gadā karjeru turpinās "Aston Martin" vienībā, kur aizstās vācieti Sebastianu Fetelu, kurš paziņojis par karjeras beigām pēc šīs sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!