Foto: Publicitātes foto
Piecas uzvaras piecos mačos – tāda ir Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas bilance Polijas Nice līgas čempionātā. Tiesa, pagaidām ne ar vienu no galvenajiem konkurentiem nav nācies tikties, bet pārējie laikam mūs uzvarēt nemaz necer…

Žešuvas "Stal" pērn izkrita no Ekstralīgas un kaut vai tāpēc ir pieskaitāma Nice līgas favorītēm. Tiesa, "Stal" sastāvs nav tik spēcīgs, lai to viennozīmīgi pieskaitītu pretendentēm uz tikšanu Ekstralīgā, taču arī padošanos jau pirms mača no šīs komandas neviens negaidīja. Uz maču Daugavpilī viesi nepieteica nevienu no saviem leģionāriem un viņu sastāvā bija tikai trīs pazīstami poļu braucēji.

Viesu aprēķinu var saprast – Daugavpilī diezin vai varēs uzvarēt arī labākajā sastāvā, jo "Loko" pašreiz ir objektīvi spēcīgāks, tāpēc labāk ietaupīt naudu. Tā nav laba tendence, kas var mazināt skatītāju skaitu (šoreiz to bija gandrīz 6000), tāpēc "Loko" treneri tamlīdzīgās situācijās dod iespēju braukt trim junioriem un aicina tikai vienu leģionāru (šoreiz tas bija austrālietis Deivijs Vots). Jācer, ka galvenās konkurentes Gdaņskas, Lodzas, Pilas un Čenstohovas komandas uz Daugavpili brauks labākajos sastāvos. No otras puses – šāda dažu konkurentu padošanās jau pirms mača dod iespēju iegūt lielāku pieredzi mūsu jaunajiem braucējiem.

"Lokomotīve" uzvarēja "Stal" ar 52:37, kas nebūt nav sagrāve, un mačs izvērtās interesantāks nekā varēja paredzēt. Nebija pretinieku nenovērtēšanas, taču nebija nepieciešamības arī īpaši iespringt. "Loko" labā 12 punktus atveda Andžejs Ļebedevs, bet 11 – Maksims Bogdanovs. 14 punkti junioru rēķinā – Jevgeņijam Kostigovam 6, bet Dāvim Kurmim un Oļegam Mihailovam pa 4 punktiem.

Ar 10 punktiem piecos mačos "Lokomotīve" ir Nice līgas līdere un vienīgā komanda, kas vēl ne reizes nav zaudējusi. Jau nākamajā kārtā 8. maijā savā mototrekā pirmo zaudējumu daugavpiliešiem centīsies sagādāt tuvākā sekotāja – 8 punkti sešos mačos – Pilas "Polonia", kuras rindās ir tādi pazīstami meistari kā Bjarne Pedersens, Norberts Košcjuhs, Vadims Tarasenko, Mihals Ščepanjaks, Jūnass Dāvidsons, Daniels Kings, jaunais austrāliešu talants Bredijs Kurcs un veterāns Pjotrs Švists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!