Foto: Red Bull

Pieckārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Ožjērs ar stūrmani Žiljēnu Ingrasiju savu WRC karjeru 2019. gadā turpinās "Citroen" komandā, paziņojusi vienība.

Pēdējās divas sezonas Ožjērs pārstāvēja "M-Sport" komandu, kurai pievienojās pēc vācu autoražotāju "Volkswagen" aiziešanas no pasaules rallija čempionāta. Franču pilotam gan tā būs atgriešanās pazīstamā vidē, jo tieši ar "Citroen" viņš iesāka savas gaitas WRC.

34 gadus vecais Ožjērs komandas maiņu pamato ar to, ka gribot atkārtot leģendārā somu pilota Juhas Kankunena sasniegumu — kļūt par WRC čempionu ar trim dažādām komandām. Pagaidām nevienam citam bez Kankunena tas nav izdevies.

"Bija daudzi faktori, kas ietekmēja mani izvēli," saka Ožjērs. "Man patiešām ļoti patika tā doma, ka atkal strādāšu kopā ar cilvēkiem, ar kuriem tīri labi man gāja pirms vairākiem gadiem. Tāpat mani aizrauj iespēja izmēģināt kļūt par pasaules čempionu ar trešo autoražotāju komandu."

Ar "Citroen" Ožjērs 2008. gadā ieguva pasaules junioru čempiona (JWRC) titulu un nākamās trīs sezonas jau pārstāvēja "lielo" komandu, no kuras aizgāja 2011. gadā, kad izveidojās saspringtas attiecības starp viņu, komandas vadību un līderi Sebastjenu Lēbu.

Nākamos četrus gadus viņš brauca vācu autoražotāju "Volkswagen" komandā, bet pēc viņu aiziešanas no WRC pievienojās britu privātajai "M-Sport" komandai, kurai atnesa WRC čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!