Foto: Drive eO

Slavenajās "Pikes Peak Hill Climb" kalnā braukšanas sacensībās aizvadīti kvalifikācijas braucieni, atbilstoši kuru rezultātiem sportisti svetdien dosies trasē.

Pēc četru nedēļu ilgiem treniņiem un izmēģinājuma braucieniem trešdien 91. "Pikes Peak Hill Climb" dalībnieki pirmo reizi sacentās "uz laiku", aizvadot kvalifikācijas braucienus. To rezultāti tikšot izziņoti ceturtdien vakarā. Kvalifikācijas brauciens notika trases zemākajā daļā, 8,3 km garā posmā, un katras klases ātrākā ekipāža iegūst tiesības izvēlēties starta "logu" svētdienas sacīkstei.

"Electric" klasē, kurā piedalās "Ogres Servisa Centra" projektētais "eO PP01", septiņu dalībnieku konkurencē Jānis Horeliks uzrādīja piekto ātrāko laiku - 4:18,198. Ātrākais bija pieredzējušais japāņu pilots Hiroši Masuoka - 4:04.975.

"Unlimited" klasē, kurā piedalās visradikālāk pārbūvētie automobiļi, abos braucienos ātrāko laiku uzrādīja deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs ar "Peugeot 208 T16 Pikes Peak" automobili, taču viņš nepiešķir pārāk lielu lomu kvalifikācijai. "Š"i nav sacīkste, kvalifikācija nav gluži svarīgākā daļa," saka Lēbs. "Svarīgi ir tas, kā tu izbrauc svētdien. Ir jāpaļaujas uz paša pieredzi, kā arī automašīnu, un jāņem vērā laika un ceļa apstākļi. Jebkas var notikt, taču mēs esam šeit, lai uzvarētu."

Lēbs kvalifikācijas posmu veica trīs minūtēs un 26,728 sekundēs, par 23 sekundēm ātrāk nekā viņa tuvākais sekotājs, Lemānas sacensību uzvarētājs Romēns Dimā ar "Norma" prototipu. Kopumā šai klasē startēs deviņas mašīnas.

Ceturtdien un piektdien sportistiem būs iespēja izbraukt trases augšējo daļu - Paikspīkas sacensībās dalībnieki treniņos drīkst veikt tikai atsevišķus posmus, visu vairāk kā 20 km garo trasi kopumā izbraucot tikai sacensību dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!