Foto: Adam Pigott

"Man šis ir īpašs moments, kura sagremošanai būs vajadzīgs laiks. Nespēju tam noticēt," pēc uzvaras "Formula E" posmā leģendārajā Monako trasē saka Niks Kesidijs. Šī ir viena no tām vietām, kurā vēlas uzvarēt jebkurš auto sacīkšu pilots, jo tā visos laikos bijusi pamatīgs izaicinājums. Šoreiz man ir iespēja redzēt klātienē "Formula E" "ceļojošā cirka" pieturvietu leģendārajā trasē.

Sacensību dienas rītā bija redzams, ka ne visi iedzīvotāji bija lietas kursā par gaidāmajiem notikumiem. Bija redzami autobraucēji, kuriem nācās mainīt plānoto maršrutu pēc sarunas ar policistiem, tomēr milzīgs sašutums viņu sejās nebija redzams. Noplātīja rokas, novēlēja policistiem veiksmīgu dienu un devās virzienā, lai apbrauktu sacensību norises vietu. Radās sajūta, ka Monako iedzīvotāji ir pieņēmuši, ka šāda veida sacensības ir daļa no dzīvošanas tur. 
Turklāt "Formula E" varētu būt mazāk kaitinošas sacensības arī kritiskāk noskaņotajiem, jo visa sacensību programma iekļaujas vienā dienā, bet sacīkšu mašīnu radītais troksnis dzirdams tikai vietā, kur tās atrodas. Kad tās aizbrauc nākamajos pagriezienos, nekas neliecina par formulu čempionāta klātesamību. Mašīnu elektromotors ir kluss, bet troksni rada tikai pārnesumu kārba un riepu kaukšana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!