Foto: Publicitātes foto

Latviešu autosporta braucējs Ronalds Baldiņš aizvadījis trīs posmus Amerikā populārajā rallijkrosa seriālā "Nitro Rallycross". Sacensībās sportists uz starta stājās ar komandas "Olsbergs MSE" "Honda" "supercar" automašīnu. Baldiņš guvis vērtīgu pieredzi un jaunas iemaņas, startējot kopā ar pasaulē labi zināmiem autosporta braucējiem.

"Milzīgs prieks un gandarījums, ka atbraucām uz sezonas noslēguma sacensībām Floridā. Jā, protams, ka sapņojām arī šoreiz iekļūt fināla braucienā, bet jābūt reāliem, šeit nebrauc lēnākie džeki – visi ir ātri, cīnās par katru centimetru trasē. Vārdiem nevar aprakstīt to garšu, kuru esmu sajutis šeit, piedaloties trīs sacensībās, iespaidīgākas rallijkrosa sacensības es nespēju iedomāties," komentē Baldiņš.

"Šī trase bija interesanta un ātra, pašam ļoti patika. Beidzot sajutos mazliet brīvāk, sanāca arī pabakstīties ar konkurentiem, sapratām, kāds braukšanas stils ir šeit. Mašīna ir ļoti laba, lai saprastu un sajustu, kas un kā ir jādara – ļoti labs starts priekšdienām," atklāj latviešu autosportists.

"Skaidrs ir viens, mums šeit patīk! Nākamais gads tuvojas un sacensību rīkotāji plāno izplesties un rīkot posmus arī Eiropā. Mūsu plāns būtu turpināt dalību šajā rallijkrosa seriālā, šobrīd ir jāplāno iespējas, finanses un jāspēj rast labāko risinājumu, lai startētu. Es ļoti ceru, ka mēs tiksimies "Nitro Rallycross" sacensībās nākamajā sezonā."

"Liels paldies visiem, kuri iesaistījās un palīdzēja šeit nokļūt, paldies katram no jums. Vārdiem neaprakstāms ir manas komandas un mehāniķu darbs, lai viss piepildītos un tiktu īstenots. Visi strādāja un iesaistījās uz simts procentiem, komanda ir spēcīga, un domāju, ka mums ir iespēja kļūt konkurētspējīgākiem," rezumē Baldiņš.

"Nitro Rallycross" noslēdzošā posma pirmajā dienā Ronalds Baldiņš 1:1 duelī piekāpās komandas biedram Oliveram Eriksonam. Svētdienas trešajā braucienā devās Baldiņš – sportists braucienu noslēdza ceturtajā pozīcijā. Pirmajā pusfināla braucienā no trešās starta rindas startēja Ronalds, finišā latvietis ieņēma piekto vietu. Baldiņam priekšā bija pēdējās iespējas brauciens, sportistam sestā vieta, kas nozīmēja to, ka braucējam šīs sacensības ir noslēgušās.

Iepriekš ziņojām, ka septembra beigās latviešu rallijkrosa braucējs Ronalds Baldiņš saviem līdzjutējiem paziņoja, ka dodas uz Ameriku, lai piedalītos rallijkrosa seriālā "Nitro Rallycross". Pēc pirmās neveiksmes ar starptautiskajiem lidojumiem, komanda nepadevās un novembrī mēģināja iekarot Ameriku otro reizi un tas vainagojās ar diviem aizvadītiem šo sacensību posmiem Fīniksā un Dienvidkalifornijā. Fīniksā pašmāju sportists iepazinās ar seriālu un "Olsbergs MSE" "supercar" automašīnu, bet jau otrajās sacensībās spēja iekļūt fināla braucienā un izcīnīt septīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!