Foto: F64

Ar pirmo numuru Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrā posma, "Rally Liepāja", trasē dosies polis Kajetans Kajetanovičs, bet no Latvijas pilotiem visaugstākais numurs iedalīts Jānim Vorobjovam, liecina apstiprinātais dalībnieku saraksts.

Kopumā "Rally Liepāja" ERČ ieskaitē pieteikušās 51 ekipāža, no kurām 16 startēs junioru čempionāta vērtējumā.

Kā zināms, pilnu ERČ junioru čempionāta sezonu šogad aizvadīs vairākkārtējais Latvijas junioru čempions Ralfs Sirmacis ("Sports Racing Technologies"), un Liepāja viņam būs pirmās sacīkstes šajā konkurencē. Vēl Latviju ERČ junioru vērtējumā pārstāvēs Sirmača komandas biedrs Vasīlijs Grjazins.

ERC1 klasē startēs 11 ekipāžas, kas cīnīsies par uzvaru šajā rallijā. Kā jau minējām, pirmais numurs piešķirts ERČ pirmā posma uzvarētājam Kajetanam Kajetanovičam ("Ford Fiesta R5"), otrais - francūzim Robēram Konsani ("Peugeot 207 S2000"), trešais - Igaunijas un Krievijas čempionam Aleksejam Lukjaņukam ("Ford Fiesra R5"), kurš šosezon pārstāv Baltkrieviju. Ceturtais numurs būs uz īra Kreiga Brīna "Peugeot 208 T16" mašīnas, kurš Latvijas ERČ posmā startēs jau trešo reizi.

No Baltijas sportistiem visaugstākais numurs ir igaunim Raulam Jētsam - septītais. Pārējie Baltijas sportisti lielākoties startēs ERC2 vērtējumā - tajā sacenstīsies rallija "Sarma" uzvarētājs Sīms Plangi, lietuvietis Dominks Butvils ("Subaru Impreza"), jau pieminētais Vorobjovs un Mārtiņš Svilis (abi - "Mitsubishi Lancer EvoX").

ERC3 ieskaitē un ar savu "firmas" 15. numuru uz mašīnas sāniem startēs pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs ("Ford Fiesta R2"), kā arī "LMT Autosporta Akadēmijas" pāstāvji Emīls Blūms un Toms Lielkājis ("Ford Fiesta R2") un jaunais Daņila Belokoņs ("Ford Fiesta R2").

"Rally Liepāja" būs arī otrais un trešais Latvijas čempionāta posms - šajā ieskaitē, pēc ERČ dalībniekiem trasē dosies 16 ekipāžas.

"Rally Liepāja" dalībnieku sarakstu var apskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!