Foto: Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē, 18. un 19. janvārī Ziemeļvidzemē risināsies Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta posms "Rally Alūksne 2019", uz starta trijās ieskaitēs izejot kopumā 85 ekipāžām, informē rīkotāji.

Bez Latvijas (LRČ) un Igaunijas čempionāta sacensībām Alūksnes rallija ietvaros norisināsies arī "RK Historic" un Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms. Turklāt "Rally Alūksne 2019" solās būt īsts ziemas rallijs, jo šogad Alūksnē izveidojusies biezākā sniega sega kopš 2013. gada.

Jaudīgākajā grupā favorīta statusā startēs Latvijas rallija čempionāta 2018. gada absolūtais čempions ukrainis Valērijs Gorbans ar "Mini John Cooper Works WRC" automašīnu. Ar viņu spēkiem mērosies astoņi R5 klases sporta auto piloti, to skaitā divi Polijas čempioni un citi braucēji no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Pirmo reizi šīs R5 klases automašīnu Alūksnē brauks arī slavenā norvēģu pasaules rallija čempiona Petera Solberga dēls Olivers, kurš startēs ar "VW Polo R5".

"LRC1" grupā startēs leģendārais Latvijas rallija braucējs Jānis Vorobjovs, kurš pērn "Rally Alūksne" piedalījās ar aizmugures piedziņas "BMW M3" auto, bet šogad izvēlējies pilnpiedziņas "Mitsubishi" automašīnu. Tieši Jānim Vorobjovam Alūksnes ralliju izdevies uzvarēt visvairāk – trīs reizes. Ar viņu spēkiem mērosies klases vicečempions Edijs Bergmanis, kā arī citi spēcīgi sportisti.

"LRC2" klasē jāizceļ 2018. gada sezonas Latvijas un Igaunijas čempions Emīls Blūms, bet "LRC3" konkurenci paaugstinās 2018. gada Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks, kā arī igaunis Kens Torns.

Kopumā par Latvijas rallija čempionāta godalgām Alūksnē cīnīsies 67 ekipāžas, bet Igaunijas čempionātā par punktiem cīnīsies 51 ekipāža.
Savukārt rallijsprinta ieskaitē startēs 25 ekipāžas.

"Rally Alūksne 2019" iekļauti 10 ātrumposmi – pieci, kas atkārtosies divas reizes, bet divi no tiem notiks diennakts tumšajā laikā sacensību atklāšanas dienā piektdien, 18. janvārī.

"Rally Alūksne 2019" sacensību atklāšanas ceremoniālais starts paredzēts piektdien, 18. janvārī Brūža ielā plkst. 19.00. Uzreiz no svinīgā starta autosportisti dosies uz pirmajiem diviem nakts ātrumposmiem.

Savukārt sestdien, 19. janvārī visas dienas garumā noritēs autosporta sacensības, bet vakarā rallija līdzjutējiem būs ekskluzīva iespēja satikt sportistus un tikt pie autogrāfiem sacensību apbalvošanas pasākumā pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā, Brūža ielā 7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!