Aizvadītajās brīvdienās Aizputē notika Latvijas motokrosa čempionāta un Latvijas kausa izcīņas pirmais posms, kurā uz starta stājās kupls dalībnieku skaits visās 19 ieskaites klasēs.

Uz starta stājās gan labākais latviešu motosportists Matīss Karro, kurš Latvijā nav bieži sastopams, gan arī abas labākās Latvijas ekipāžas blakusvāģu klasē, kuri šajā sezonā jau sevi veiksmīgi pierādījuši pasaulē - brāļi Daideri, Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks.

Sacensību "saldais ēdiens" bija ieraucieni, kuros sacentās Latvijas spēcīgākie pārstavji pasaules motokrosa trasēs.

"Kvalifikācijā jutos labi, lai arī pirms starta bija neliels uztraukums, jo beidzot braucu savās mājās, kur arī gribējās parādīt pēc iespējas labāku rezultātu," saka Matīss Karro. "Taču jau ar pirmajiem nobrauktajiem metriem uztraukums pazuda un es spēju uzrādīt ātrāko laiku, lai arī zināju, ka latviešu braucēji mājas trasēs ir ļoti ātri, tāpēc šīm sacensībām gatavojos uz 110%."

Lai arī pirmajā braucienā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara, Matīss atzīst, ka varēja pabraukt vēl ātrāk, taču šoreiz esot bijušas problēmas ar motocikla aizmugurējo riteni. "Pirmajā braucienā izdevās "izcelt startu". Tā arī saglabāju savu pozīciju un beigās finišēju pirmais. Jāsaka, ka brauciena vidū jutu, ka ir problēmas ar aizmugurējo riteni. Turpinājumā braucu prātīgāk un izvēlējos līdzenāku trasi. Pēc finiša secināju, ka ritenim ir saliekti apmēram 9 -15 spieķi," pirmā brauciena notikumus atceras Karro.

"Uz otro braucienu ritenis bija sataisīts, tāpēc varēju "dot virsū" un braukt ātri. Pēc pāris līkumiem komandas biedrs Dāvis Līvs mani gan mēģināja apdzīt, taču piesedzu viņu un noturēju savu pozīciju līdz pat brauciena beigām. Prieks, ka izdevās aizvadīt stabilus braucienus un uzvarēt tos," tā Karro.

Pārsvarā goda pjedestāla augstākos pakāpienus aizņēma Latvijas sportisti, taču atsevišķās klasēs ātrāki bija viesi no Igaunijas. Viņi uzvarēja 65cm3 klasē (meico Vetiks), 85 cm3 klasē (Raits Kaimers), 50 cm3 kvadru klasē (Kriss Stens Kuti) un MX2 klasē (Karels Kutsars).

Pārējās ieskaites klasēs pārsvarā triumfēja mājinieki:
50 cm3 klase - Kārlis Alberts Reišulis, kvadru 100 klase - Mārtiņš Toms Puķītis; kvadru 200 klase - Emīls Sigajevs, kvadru iesācēju klase - Kristaps Kleinsmits, kvadru veterānu klase - Arnis Rūdolfs, kvadru amatieru klase - Daņils Vlasovs (Krievija), kvadru Pro klase - Edgars Meņģelis, mini MX klase - Ainārs Karro, amatieru 14+ klase - Roberts Kronbergs, amatieru 30+ klase - Ronalds Baldiņš, iesācēju klase - Gvido Priedols, MX1 klase - Matīss Karro, MX125 jauniešu klase - Kristers Drevinskis, dāmu ieskaite - Samanta Josta, senioru klase - Raimonds Baltgalvis, veterānu klase - Aigars Jonass, blakusvāģu ekipāžu klase - brāļi Daideri, blakusvāģu veterānu klase - Zuikass/Davidonis (Lietuva).

Nākamais LČ posms norisināsies Apē, paralēli 40.Vaidavas kausa izcīņai, bet nākamās sacensības būs jau pēc dažām dienām Valmierā - Superkausa 2013.gada atklāšanas posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!