Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) sacensībās tuvāko gadu laikā tiks ieviests izmaksu ierobežojums, piektdien paziņoja čempionātu pārvaldošais ASV uzņēmums "Liberty Media", kas tikās ar komandu pārstāvjiem.

Sākot no 2021. gada, F-1 plāno ierobežot komandu izmaksas, nosakot, ka neviena no komandām vienas sezonas laikā nedrīkstēs iztērēt vairāk par 150 miljoniem ASV dolāru (127 miljoniem eiro). Šajā summā gan netiks iekļautas pilotu algas.

F-1 vadība uzskata, ka šādas pārmaiņas izlīdzinās pašu spēkratu līmeni, savukārt lielāku lomu tādējādi spēlēs braucēju meistarība.

Vadošās F-1 komandas "Ferrari" un "Mercedes" iebilda pret šādām izmaiņām, un "Ferrari" pat draudēja, ka tādā gadījumā izstāsies no sacensībām.

Vadošās komandas, kuru vidū ir arī "Red Bull", ik sezonu tērē vairāk par 200 miljoniem ASV dolāru, bet tas nozīmētu, ka tām būtu jāsamazina savi tēriņi.

Jau ziņots, ka pirmajā F-1 posmā Austrālijā uzvaru izcīnīja vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas, bet otro vietu izcīnīja Lūiss Hamiltons.

Nākamais posms risināsies svētdien Bahreinā.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas posms, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!