Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) vadība un FIA, kas vēl pagājušo piektdien cerēja F-1 2020. gada sezonu uzsākt maijā, koronavīrusa "Covid-19" dēļ atcēlusi šajā mēnesī plānotos Nīderlandes, Spānijas un Monako posmus, vēstīts F-1 mājaslapā. Tiesa, Nīderlandes un Spānijas "Grand Prix" varētu notikt vēlāk sezonas laikā, bet Monako šosezon F-1 neviesosies.

Jau ziņots, ka F-1 piektdien atcēla Bahreinas un Vjetnamas "Grand Prix". Tādējādi no kalendāra izņemti bija jau pirmie četri sezonas posmi, bet FIA paredzēja, ka sezonu varētu uzsākt maija beigās.

Tomēr nu jau atliktas arī 3. maijā paredzētās sacensības Zandfortas autodromā (Nīderlande), nedēļu vēlāk gaidāmais posms Spānijā, kā arī 24. maijā plānotais Monako "Grand Prix".

"F-1, FIA un trīs sacīkšu organizatori šos lēmumus veikuši, lai nodrošinātu darbinieku, čempionātu dalībnieku un līdzjutēju veselību, kā arī drošību," rakstīts paziņojumā.

Visas iesaistītās puses cer Nīderlandes un Spānijas posmus organizēt vēlāk 2020. gada laikā. Tomēr vēlāk F-1 vadība paziņoja, ka sacīkstes Monako šosezon gan nenorisināsies.

Tādējādi šī būs pirmā reize kopš 1954. gada, kad netiks aizvadīts prestižais Monako "Grand Prix". Valsts F-1 sacīkstes uzņēmusi 66 reizes, vispirms to paveicot 1950. gadā, bet tad tiekot aizvadītiem 65 "Grand Prix" pēc kārtas kopš 1955. gada. Biežāk Pirmā formula viesojusies tikai Moncas trasē Itālijā, kur notikuši 69 "Grand Prix".

FIA sagaida, ka būs spējīga sezonu uzsākt "tikvien drīz, cik tas būs iespējams pēc maija mēness".

Šobrīd nākamais kalendārā plānotais, bet neatceltais posms ir Azerbaidžānas "Grand Prix", kam būtu jānotiek 7. jūnijā. Savukārt tam nedēļu vēlāk sekotu sacensības Kanādā, bet 28. jūnijā jānorisinās Francijas "Grand Prix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!