Foto: DELFI
Igauņu pilots Sīms Plangi ("Mitsubishi Lancer Evo X") sestdien uzvarēja rallijā "Kurzeme", kas bija Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sestais posms, esot ātrākais arī "Delfi" ātrumposmā.

Plangi bija labākais sešos no 12 ātrumposmiem, ieskaitot astotajā "dopā", kas bija nosaukts portāla "Delfi" vārdā. Cīņā par līderpozīciju ar jauno igauņu pilotu iesaistījās praktiski tikai viena ekipāža - pieredzējušie Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuri bija ātrākie četros ātrumposmos. Līdz pat sacensību beigām cīņa starp šīm divām ekipāžām ritēja sekundi sekundē un rallija noslēgumā Plangi pārsvars pār Vorobjovu bija par 11,3 sekundes.

"Sacensību pirmajā dienā iekrājām labu pārsvaru, ko rallija turpinājumā izdevās noturēt. Protams, braucām ļoti ātri, un vēlos pateikties Jānim Vorobjovam par skaisto cīņu abās rallija dienās," pēc finiša sacīja Plangi., kurš uzvarējis visos šogad aizvadītajos Latvijas rallija čempionāta posmos.

Savukārt trešajā vietā palika Jānis Berķis un Edgars Čeporjus ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kuri vēlāk tika diskvalificēti par automašīnas neatbilstību tehniskajiem noteikumiem un līdz ar to trešo vietu ieguva Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons (Mitsubishi Lancer EvoIX"), kuriem līdz ar to uzvara LRČ1 klasē.

LRČ2 vērtējumā pirmo vietu ieņēma Plangi, kuram sekoja Vorobjova ekipāža, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri rallija trasē atgriezās pēc pusgadu ilga pārtraukuma.

LRČ3 ieskaitē, kur sportisti startē ar priekšējās piedziņas automašīnām, pirmais bija Latviju pārstāvošais krievs Nikolajs Grjazins ("Peugeot 208 R2"), kuram visā rallija garumā bija ārkārtīgi sīva spēkošanās ar šī rallija jaunāko dalībnieku - talantīgo somu braucēju Kalli Rovanperu, kura "Citroen C2" mašīnu gan vajāja tehniskas problēmas. Pēc rallija pirmās dienas vadībā bija Rovanpera, taču otrās dienas pirmajā ātrumposmā Grjazinam savu konkurentu izdevās apsteigt un uzvarēt sešos no septiņiem sestdien notikušajiem ātrumposmiem. Finišā Rovanperam gan tikai trešā vieta, jo sacensību noslēgumā viņam garām aizsteidzās arī Emīls Blūms.

Īsi pirms rallija 11. ātrumposma finiša smagu avāriju piedzīvoja Ukrainas ekipāža Jurijs Kočmars/Sergijs Kovals, un sportisti tika nogādāti slimnīcā. Braucēju veselības stāvoklis ir stabils un viņi atrodas mediķu uzraudzībā.

Ātruma festivāla ietvaros notiekošajā rallijsprintā "Kurzeme" uzvaru izcīnīja Kaspars Bergmanis/Edgars Grīns.

Līdz sezonas beigām LRČ atlikušas vēl divas sacensības - rallijs "Tartu" un rallijs "Latvija".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!