Foto: AFP/Scanpix
Dakaras rallija 11. ātrumposms izvērtās visai dramatisks, kad lietavās pārplūdušā upē gandrīz noslīka sacensību dalībnieki.

"Vienai upei mēs tikām pāri, bet otrai nespējām," stāsta "BMW X-Raid" komandas krievu pilota Leonīda Novicka stūrmanis Konstantīns Žiļcovs. "Mašīnu grieza uz riņķi, vilnis mani pavilka zem mašīnas, tik tikko spēju iznirt. Pēc tam straume mūs gandrīz apgāza, dabūju atkal lekt ārā no mašīnas - ja nu kaut kas notiek. Tas bija briesmīgi! Ūdens nesa akmeņus ar tādu troksni, ka šķita - šauj. Domāju, organizatori izrīkojās idiotiski, turpinot ātrumposmu - kāpēc cilvēkus nogalināt?"

"Ļoti savāds ātrumposms," atzina spānis Nani Roma, kurš cīnās par trešo vietu auto ieskaitē. "Laika apstākļi Argentīnā ne pārāk labi, bieži vien līst, un jau trešdien mums bija problemātiski šķērsot upes. Ūdens līmenis visu laiku cēlās."


"[Ātrumpsomā] nobraucām 30- 40 kilometrus, kad sākām šķērsot kalnu upes. Divām tikām pāri, bet trešajā radās grūtības. Kamēr tikām tai pāri, mūs apsteidza vairākas ekipāžas, bet pie nākamās upes mēs viņus panācām, jo tai pāri tika tikai smagās mašīnas," stāsta "G-Force" komandas stūrmanis Vitālijs Jevtehovs. "Viens bagijs mēģināja gaitā pārlekt upi un ar vienu riteni aizķērās aiz krasta. Viņu centās no helikoptera aizsniegt, nekas nesanāca."

"Organizatoriem vajadzēja pirms 30 - 40 minūtēm noreaģēt uz situāciju un nelaist ekipāžas trasē," uzskata sportists. "Jo daudzas automašīnas stipri cieta ūdenī šajās upēs un iespējams, ka tās nevarēs iziet uz 12. ātrumposma starta."

""Fiambala" ātrumpsoms vienmēr sagādā pārsteigumus," saka moto ieskaites līderis Sirils Desprē. "Šodien pēc veiktiem 190 kilometriem es esmu vairāk noguris nekā aizvakar pēc 800. Vispirms kāpās bija smilšu vētra, tad sāka līt. Mēs dabūjām šķērsot dubļu straumes. "Fiambala" ir riktīga mēslu bedre. Mēs stūmām motociklus pa ūdeni, un es esmu laimīgs, ka man izdevās finišēt."

Kā ziņojām, motobraucēji šo posmu veica pilnā apmērā, bet automašīnām un smagajiem auto distance tika saīsināta, jo sportisti nespēja šķērsot pārplūdušās upes. Saīsinātajā ātrumposmā uzvarēja Robijs Gordons ("Hummer").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!