Foto: DELFI
Polijas spīdveja izlase sestdien savās mājās Lešno trekā triumfēja Pasaules kausa finālā, astoto reizi vēsturē kļūstot par planētas čempioni.

Savukārt Latvija piektdien nepārvarēja "race-off" kārtu un Pasaules kausā ierindojās augstajā sestajā vietā.

Finālā poļi 20 braucienu summā iekrāja 50 punktus, sudrabu ar 42 punktiem ieguva Zviedrija, bronzas medaļa krieviem, kuri izcīnīja 18 punktus, bet ceturtajā vietā ar 15 punktiem palika Lielbritānija.

Jau no paša sākuma cīņai par kausu pieteicās poļi un zviedri, kuri lielākoties dominēja savos braucienos. Uzvaru Polijas komanda nodrošināja divus braucienus pirms sacensību beigām, iekrājot nepieciešamo pārsvaru trofejas iegūšanai.

Polijas izlasē rezultatīvākais ar 14 punktiem bija komandas kapteinis Macejs Janovskis, pa 13 punktiem izcīnīja Pjotrs Pavlickis un Bartošs Zmarzliks, bet desmit punktus guva Patriks Dudeks.

Savukārt individuālajā vērtējumā visproduktīvākais ar 20 punktiem bija Zviedrijas izlases spīdvejists Antoniou Lindbeks, kurš karjerā pārstāvējis arī Latvijas komandu Daugavpils "Lokomotīve".

Poļi par Pasaules kausa ieguvējiem kronēti astoņas reizes, titulus izcīnot pēdējo 13 gadu laikā.

Pērn daudz sīvākā cīņā par čempioniem tika kronēti poļi, sudrabu ieguva briti, bet pie bronzas tika zviedri.

Ziņots, ka Latvijas spīdveja izlase piektdien "race-off" kārtā nesasniedza Pasaules kausa finālu. Latvijas komanda ar Andžeju Ļebedevu, Ķastu Puodžuku, Maksimu Bogdanovu un junioru vecuma braucēju Jevgēņiju Kostigovu palika trešajā vietā starp četrām izlasēm.

Tikmēr kā vienīgā Pasaules kausa finālu sasniedza Krievija, kas ieguva 46 punktus, kamēr pie 33 punktiem tika Austrālija. Savukārt Latvijas braucēji ieguva 30 punktus, bet ASV ar 15 punktiem palika pēdējā.

Pateicoties iekļūšanai "race-off" trijniekā, Latvijas komandai nākamgad nebūs jāpiedalās Pasaules kausa kvalifikācijā.

Kā vēstīts, pusfinālā, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Vestervīkā, Latvija otrdien ļoti spēcīgā konkurencē sākotnēji dalīja trešo vietu ar Dāniju, bet pēc tam pārbraucienā izlases kapteinis Ļebedevs izcīnīja uzvaru, nodrošinot vietu tā sauktajā "race-off" kārtā.

Latvijas izlase "race-off" kārtai kvalificējās otro reizi vēsturē, jo iepriekšējo reizi starp septiņām spēcīgākajām pasaules izlasēm iekļuva arī 2013.gadā. Toreiz "race-off" kārtā tika izcīnīta trešā vieta.

Savukārt kvalifikācijas sacensības aizpagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trekā Rīgā, Latvija izcīnīja pārliecinošu panākumu, aiz sevis atstājot Franciju, Vāciju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!