Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules rallija čempionāta Portugāles posms koronavīrusa pandēmijas dēļ ir atcelts pēc tam, kad tas jau vienreiz ir ticis atlikts, ceturtdien paziņoja sacensību organizatori.

"Automovel Club de Portugal" paziņoja, ka tiks pieliktas "ievērojamas pūles", lai posms notiktu oktobra beigās pēc tam, kad tas pagājušajā mēnesī sākotnēji tika pārcelts no sākotnēji paredzētajiem datumiem – 21.-24. maija.

"Veselības un drošības nosacījumi, kas nepieciešami, lai droši sarīkotu Portugāles ralliju, nav droši sasniedzami, ņemot vērā neparedzamo situāciju, kādā mēs dzīvojam šajās dienās, kā arī neskaidrību par valstu robežu vai gaisa telpas atvērtību," lasāms paziņojumā.

"Šīs kritiskās situācijas dēļ "Automovel Club de Portugal" ir spiests atcelt Portugāles 2020. gada Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) rīkotā pasaules rallija čempionāta posmu," teikts paziņojumā.

Covid-19 ir sadriskājis pasaules sporta kalendāru, un pasaules rallija čempionāta sezonu tas ir smagi skāris. Meksikas rallijs vīrusa dēļ tika samazināts par vienu dienu, savukārt Argentīnas (23.-26.aprīlis) un Itālijas (4.-7.jūnijs) sacīkstēm pēc atlikšanas vēl ir jāatrod vieta kalendārā.

Nākamais posms Kenijā joprojām ir paredzēts tā sākotnējā datumā – no 16. līdz 19. jūlijam.

Līdz šim ir aizvadītas trīs čempionāta posmi Montekarlo, Zviedrijā un Meksikā, lai gan Zviedrijas posms bija jāsaīsina sniega trūkuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!