Foto: DELFI

2016. gada Latvijas rallija čempionātā (LRČ), salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ieviestas vairākas izmaiņas, taču sezonas sākums un noslēgums paliek nemainīgi - ziemā Gulbenē un rudenī Jūrmalā, liecina Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) mājas lapā publicētā informācija.

Nākamā gada LRČ kalendrārā ir iekļauti astoņi posmi, no kuriem divi tradicionāli risināsies pie kaimiņiem, Lietuvā un Igaunijā, bet divi Latvijas ralliji būs ieskaites posmi lietuviešiem un igauņiem.

Sezona tradicionāli iesāksies ar ralliju "Sarma" Gulbenē, kas paredzēts 23. un 24. janvārī, un būs arī Igaunijas čempionāta pirmais posms. Latvijas meistarsacīkstes turpināsies ar Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmu, ralliju "Liepāja" februārī, kurā tiks aizvadīti uzreiz divi LRČ posmi.

Sliktu laika apstākļu dēļ rallijam "Sarma" rezerves datums tiek noteikts 13.-14. februāris, bet ziemas posmu rezerves rallijs ir "South Estonia Winter Rally" 19.-20. februārī.

Pirmais vasaras posms nākamgad būs nevis rallijs "Talsi", kā ierasts, bet gan rallijs "Kurzeme", kas no augusta pārcelts uz maija sākumu. Talsi uzņems LRČ piekto posmu 21. un 22. maijā un būs arī Lietuvas čempionāta posms.

Čempionāta turpinājumā būs divi izbraukuma posmi - rallijs Kelmē, Lietuvā, 18. un 19. jūnijā, un Tallinas rallijs augusta beigās.

Noslēdzošais, astotais Latvijas čempionāta posms, rallijs "Latvija" ir atgriezies ierastajā norises laikā, septembrī.

Latvijas čempionātā ekipāžām tiks vērtēti septiņi labākie rezultāti no astoņiem posmiem. Ja čempionātā notiks mazāk par astoņiem rallijiem, vērtējumā tika iekļauti visi ekipāžas uzrādītie rezultāti.

Latvijas čempionu tituls tiks izcīnīts trijās ieskaitēs - LRČ1, LRČ2 un LRČ3 grupā, bet Latvijas Rallija kausa izcīņa notiks četrās klasēs - "RK1, RK2, "Historic" un "LRČ Juniors".

2016. gada Latvijas rallija čempionāta kalendārs:

DatumsRallijsNorises vietaPapildus statuss
23.-24. janvārisSarma 2016GulbeneIgaunijas čempionāta posms
6. februārisLiepāja 2016LiepājaEiropas rallija čempionāta 1. posms
7. februārisLiepāja 2016LiepājaEiropas rallija čempionāta 1. posms
6.-7. maijsKurzeme 2016LiepājaRallijsprinta čempionāta posms
21. - 22. maijsTalsi 2016TalsiLietuvas čempionāta posms
18.-16. jūnijsKelme 2016Kelme, Lietuva
26. - 27. augustsTallinn Rally 2016Tallina
17. - 18. septembrisRallijs Latvija 2016Rīga,JūrmalaRallijsprinta čempionāta posms
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!