Foto: DELFI

Kopš Latvijas autosporta būves kompānija "Ogres Servisa Centrs" ("OSC") piedalās slavenajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās("Pikes Peak Hill Climb"), dalībnieku sarakstā vairs nav pieminēts Latvijas vārds, tomēr mašīnas spārnu rotās Latvijas karogs.

Kā zināms, šogad Andra Dambja būvēto "eO PP03" pilotēs pieredzējušais amerikāņu autosportists Rīss Millens, tāpēc dalībnieku sarakstā ir pieminēta tikai viņa mītnes vieta, ASV, un mašīnas "izcelsmes" valsts nav norādīta. Iepriekšējos divus gadus pie "eO" stūres bija Latvijas pilots Jānis Horeliks.

"Electric Modified" klasē "eO PP03" būs kopumā četri konkurenti - trīs "Entropy Racing EVSR" mašīnas un leģendārā japāņa Nobuhiro Tadžimas kompānijas "Tajima Motor" būvētais "E-RUNNER CONCEPT1" auto. Vēl divi dalībnieki ir "Electric Production" klasē - "Toyota RAV4 EC" un "Honda Fit EC".

Latvijas komandas mērķis ir pabeigt 20 kilometru garo trasi ātrāk nekā deviņās minūtēs, pretendējot uz rekordu elektrisko auto kategorijā un kļūstot par pirmo elektrisko auto, kas uzvarējis kopvērtējumā.

Lielākais dalībnieku skaits - 23 - ir pieteikušies startam "Time Attack1" klasē, 18 pieteikumu "Pikes Peak Middleweight" ieskaitē.

"eO PP03" jau 8. jūnijā no Frankfurtes lidostas Vācijā devās uz Denveru ASV. Kolorado auto nonāks 11. jūnijā, bet treniņi sāksies divas dienas vēlāk. Sacensības notiks svētdienā, 28. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!