Foto: Publicitātes foto

Vācu pilots Niko Hilkenbergs par savu nākotni Pirmās formulas (F-1) vienībā "Racing Point" vairāk informēts būs ceturtdien, kad vienība arī lems, vai sportista pakalpojumi vēl ir nepieciešami.

Jau ziņots, ka F-1 komandas "Racing Point" pilota Serhio Peresa vietu šīs nedēļas nogalē gaidāmajās Lielbritānijas "Grand Prix" sacensībās ieņem līdz šim bez uzvarām palikušais Niko Hilkenbergs.

Peresam organismā tika fiksēta koronavīrusa klātbūtne, un viņam dalība Lielbritānijas "Grand Prix" bija liegta. Šī iemesla dēļ vienībai ātri nācās meklēt jaunu pilotu, kurš tika atrasts Vācijā. Proti, "Racing Point" bolīdu aizvadītās nedēļas nogalē vadīja līdz šim bez uzvarām palikušais Hilkenbergs, kurš pagājušajā sezonā noslēdza karjeru F-1 seriālā.

Vācietim gan neizdevās piedalīties sacensībās, jo auto bija piemeklējušas tehniskas ķibeles.

Trešdien sarunā ar Vācijas raidorganizācijas RTL portālu Hilkenbergs norādīja, ka par viņa lietderību "Racing Point" komandā tiks lemts ceturtdien.

"Līdz tam brīdim mums jābūt pacietīgiem. Domāju, ka komanda uzskata, ka Peress var atgriezties, taču par to būsim pārliecināti vien ceturtdien," skaidroja Hilkenbergs.

Vācieša prognozēm ir pamats, jo jau otrdien savos sociālajos tīklos video no treniņu sesijām publicēja Peress.

"Paldies Dievam ar mani viss ir kārtībā. Man vairs nav simptomu," vēsta viens no Peresa ierakstiem. "Savas pēdējās dienas pavadīju treniņos, lietojot "iPad", televizoru un telefonu. Tās bija garas dienas... Ar nepacietību gaidu, kad varēšu atgriezties."

Pagājušajā sezonā Hilkenbergs brauca "Force India" komandā, kas šogad pārsaukta par "Racing Point". Vācietis jaunu līgumu nenopelnīja, taču pagājušā nedēļā atkal sajusta "formulas garša".

"Esmu sajutis asinis, tāpēc degu nepacietībā atgriezties bolīdā. Par to nav jautājumu, taču es esmu pagaidu viesis," piebilda pilots. "Šobrīd gatavojos nākamajai misijai. Ja pie iespējas netikšu, tas, protams, mani apbēdinās, jo īpaši tāpēc, ka svētdien netiku trasē."

Pēc četriem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 88 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 52 punkti ir Maksam Verstapenam, 36 punkti – Lendo Norisam, 33 punkti ir Šarlam Leklēram, 26 punkti – Aleksandram Albonam un 22 – ar Covid-19 pirms sacensībām Silverstonā saslimušajam Peresam.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!